Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför kommer Meghan Markle att vägas på julafton

Nöje | 19/11/2018 21:22

Är man medlem i den brittiska kungafamiljen så är det helt enkelt vissa traditioner som ska efterföljas på julafton. Bland annat ska hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, vägas innan julmaten.

Om lite mer än en månad är det äntligen julafton. För Meghan Markle, hertiginnan av Sussex, så innebär det en hel del nya traditioner. 

För att fira jul som medlem i den brittiska kungafamiljen verkar både väldigt mysigt – men kommer givetvis även med en hel del plikter och nya måsten som ska efterföljas.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Meghan bland annat måste kolla när hans make prins Harry spelar fotboll. 

Hon förväntas även köpa fräcka julklappar, gå i kyrkan två gånger på tre timmar och lära sig franska. 

Vill hon ta en tupplur efter maten är det tyvärr tvärförbjudet – varför kan du läsa mer om här.

Som om inte det vore nog så avslöjas det nu ännu en bisarr sak som Meghan kommer att tvingas göra på julafton...

Enligt hovexperten Ingrid Seward så ska nämligen Meghan vägas både innan och efter julmaten.

Meghan Markle
Meghan Markle. Bildkälla: Stella Pictures

Den gamla traditionen har hängt med sedan det tidiga 1900-talet och Kung Edvard VII:s tid, skriver The Sun.

Även Meghans mamma Doria Ragland, som i år kommer att fira jul med sin dotter och hela den brittiska kungafamiljen i Sandringham, kommer att vägas. 

Att Doria i år har blivit inbjuden anses som något historiskt då Kate Middletons föräldrar aldrig har fått fira jul med sin dotter på Sandringham.

Prins Harry och prins William är vana vid traditionen att väga sig innan och efter middagen, och alla andra medlemmar i kungafamiljen vet alltså vad som gäller. 

Enligt Ingrid så vägs alla familjemedlemmarna på en antik våg precis när de anländer till festligheterna. Och när de stora 11-kilos kalkonerna är uppätna är det dags för ännu en vägning. Anledningen till vägningen är att alla ska vara mätta och belåtna, berättar Ingrid för Grazia, via The Sun.

Meghan Markle, prins Harry och drottning Elizabeth.
Meghan Markle, prins Harry och drottning Elizabeth. Bildkälla: Stella Pictures


Gillar du julmaten?