Jesper Blomqvist i flätor och i kostym med blå bakgrund och en pizza
Visste du att Jesper Blomqvist haft flätfrisyr? - Foto: Henrik Montgomery/TT / Maja Suslin / TT / Pixabay

4 saker du antagligen inte visste om Jesper Blomqvist

Jesper Blomqvist känd för sin fotbollskarriär och har medverkat i flera tv-program. Han är även en deltagare i kvällens Vem kan slå Anja och Foppa. Men det finns ju så mycket mer. Nyheter24 har listat fyra saker som du kanske inte visste om honom.


Den svenska före detta fotbollsspelaren Lars Jesper Blomqvist föddes i Tavelsjö, Västerbotten, 5 februari 1974. Han har varit minst sagt framgångsrik inom fotbollen, men 2005 la han ner den karriären på grund av skador. Han fortsatte dock lösaktigt spela i olika klubbar från 2008-2012. 

2012 var även året då Blomqvist fick sonen Caspar.

Det har inte gått obemärkt förbi att Blomqvist dykt upp i tv-rutan lite här och där. Program som Stjärnor på is, Superstars, Mästarnas mästare och även vinnare av Let's dance. Under söndagen är han dessutom en av deltagarna i Vem kan slå Anja och Foppa.

Men visste du detta om Jesper Blomqvist?

Pizzabagare

Ja, det stämmer. Våren 2018 blev Blomqvist en av delägarna i 450 gradi, en pizzeria på Lidingö utanför Stockholm. Efter att ha blivit lurad och gjort några misslyckade investeringar med pengarna han tjänat på fotbollen, var det dags för ett nytt projekt. 

Om att pengarna tagit slut säger Blomqvist till Expressen:

– Det är inte akut kris, men jag kan inte lägga mig på sofflocket och göra ingenting.

Pizzerian har funnits ett tag, men när Blomqvist blev delägare öppnades 450 gradi upp på nytt, i en ny lokal.

– Det är en pizzeria på Lidingö som vi tagit över. Den har visserligen funnits i några år men nu flyttar vi till nya lokaler och öppnar om en månad ungefär, säger Jesper Blomqvist till Expressen i en intervju innan öppning.

Kallar skilsmässan för "största förlusten någonsin"

Som fotbollsspelare kan man inte alltid vinna. Några förluster är värre än andra. Men Jesper Blomqvist kallar hans skilsmässa för den största förlusten någonsin.

Han och Pauline var gifta och hängde ihop i sex år, men har sedan två år tillbaka varit skilda. Trots det är de oftast överens och stolta över hur de skött separationen.

– Vi har ju varannan vecka och vi åker på minisemester ihop, firar gemensamt avslut på dagis och vi har hus bara 300 meter ifrån varandra. Vi har en bra dialog, men för mig existerade det inte att bryta upp med barn. Det tanken fanns inte. Jag har förlorat många matcher, men den här var den största förlusten någonsin. Att tvingas inse att vad fasen, vi grejar inte det här, säger Blomqvist till Hänt i en intervju.

Medverkande i kokbok

Blåkokboken 2 är en uppföljare. Till vilka böcker? Jo, Rosa kokboken 1 och 2, men också Blå kokboken 1, av författaren Anna Benson. Idén med Blå kokboken är att en hundralapp per såld bok går oavkortat till Mustaschkampen och prostatacancerforskningen, skriver Årets eldsjäl.

Tolv svenska kända män medverkar i boken med det absoluta favoritrecept. Men inte bara det, de delar även med sig av sina liv och deras personliga möten med prostatacancer. Och Jesper Blomqvist är en av dem.

Bytte frisyr för att öka intresse

Jesper Blomqvist står gärna i centrum. Så mycket att han bytte frisyr till flätor 2003, med ändamålet att skapa lite rubriker.

- Jag tyckte det var så dåligt drag så jag slog till med en ny frisyr för att öka intresset, säger han till Expressen.

Men i en intervju med Aftonbladet menar Blomqvist att han gjorde flätorna på en resa i Kroatien och hade tänkt klippa bort ganska snart efter att han gjorde dem. Men eftersom det kändes bra och han gillade dem, så fick de helt enkelt sitta kvar ett tag.

Jesper Blomqvist med sin trivsamma flätfrisyren. Bildkälla: Maja Suslin / TT

Nyheter24 har tidigare skrivit om 4 saker som du antagligen inte visste om Mats " Sudden" Sundin. Här kan du läsa mer om det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visste du att Jesper Blomqvist är pizzabagare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

1 timme sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

2 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

2 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

3 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.