Vloggaren Vlad öppnar dörren för Youtubers i Melodifestivalen

- 27/11/2018, 20:42 -

Youtube–kändisen Vlad Reiser tror att fler Youtubers kommer dyka upp i kommande Melodifestivaler. "Jag tror att personer som håller på med Youtube är människor som vill ut och visa sig", säger Vlad.

Med över 400 000 prenumeranter på Youtube har gjort vloggaren Vlad Reiser till en stor profil på sociala medier. Videoklippen på Youtube-kanalen innehåller oftast lättsam humor och har som syfte att underhålla en yngre digital publik. 

Nu ska Vlad upp på scen och uppträda i årets Melodifestival med låten "Naken i regnet" inför hela svenska folket. Och han tror att hans medverkan kan vara startskottet för fler Youtube-profiler i kommande Melodifestivaler.

– Generellt tror jag att personer som håller på med Youtube är människor som vill ut och vill visa sig som är väldigt kreativa. Dom flesta Youtubers är väldigt kreativa människor som är jävligt duktiga, säger Vlad till Nyheter24.

Nu vill 25-åringen uppmana fler vloggare att våga testa sina musikegenskaper och uppträda på scen. Vlad tycker också att man bör lyssna på sina fans som gärna vill se att man utmanar sig själv.

– Brinner man för någonting så ska man våga pusha sig framåt, speciellt om man har fans som verkligen pushar en. Då känner man att ”okej jag kan testa det här”. Så går man vidare, vidare och vidare. Är det någon Youtube som vill göra det så ”do it”. Testa er själva, säger Vlad.

Vlad Reiser
Vlad Reiser är känd för sina parodiklipp på Youtube. Bildkälla: @vladreiser

Hoppet från att göra Youtube-sketcher till att uppträda i Melodifestivalen är stort. Han är sedan tidigare van med skådespeleri, men Vlad tycker att musiken är någonting helt annat. Dock finns det likheter och Vlad tror att han kan använda sig utav sina erfarenheter från Youtube till sitt bidrag i årets Melodifestival.

– Jag älskar att skådespela. Att komma in i olika karaktärer och va ganska energisk av mig. Så musiken kom ganska naturligt där, säger Vlad.

Vlad Reiser kommer framföra sin låt "Naken i regnet" i kvaltävlingen Malmö och går av stapeln den 9 februari. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om Vlad Reisers tidigare uttalanden här!

Tror du att fler Youtubers kommer delta i framtida Melodifestivaler?