Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är allt som hänt med Isabella Löwengrips expojkvän

- 28/11/2018, 15:51

Under de senaste dagarna har det varit otroligt stormigt kring Isabella Löwengrip och hennes ex-pojkvän.

Isabella Löwengrip avslöjade i måndags att att hennes liv förvandlats till en mardröm efter att hennes ex-pojkvän spekulerat bort ”tiotals miljoner kronor”.

Enligt Isabella hade ex-pojkvännen helt och hållet grundlurat henne och under ett och ett halvt år fått henne att tro att han var någon som han inte var. Och på grund av misslyckade ekonomiska investeringar ska "kriminella personer" väntat på ex-pojkvännen utanför Isabellas hus, enligt henne själv. 

På bloggen förklarar hon att hon slagit på numren på bilarna som väntat utanför hennes hus när hon kommit hem sent på kvällen och att ägarnamnen som kommit upp varit kopplade till människorov.

Efter Isabellas blogginlägg ska ex-pojkvännen försökt kontakta Isabella, enligt hennes livvakt. 

"Kriminella personer" utanför Isabellas Löwengrips hus

– Expojkvännen har kontaktat mig flera gånger i dag och vi har pratats vid på telefon. Han vill få kontakt med Isabella, förklara sig och hitta en utväg. Han handlar ju med värdepapper och det är något som har gått galet. Han har inga pengar kvar, sade Isabella Löwengrips livvakt till Expressen igår. 

 Trots det har Isabella valt att inte prata med ex-pojkvännen. 

Isabella har lämnat landet med sina barn

"Vi har ingen kontakt och jag skulle aldrig hjälpa honom i denna situation. Det är viktigt att poängtera. Jag vet inte var han befinner runt om i världen och får heller inte veta. Jag såg honom antagligen för sista gången i mitt liv i onsdags och det ögonblicket gör så fruktansvärt ont", skriver Löwengrip i ett blogg-inlägg.

Besöket från personen som sökte ex-pojkvännen ska ha skrämt Isabella så pass mycket att hon valt att resa utomlands. Isabella själv förklarar att besöket gjort att hon lever i en fruktansvärd rädsla och har därför valt att lämna landet tillsammans med sina två barn.

Inte sanningen – enligt ex-pojkvännen

Men ex-pojkvännen själv menar att det inte alls ska ha handlat om något besök från grovt kriminella. 

– Det som stämmer är att det varit en person där som frågat efter mig hemma hos Isabella. Men den personen har inget kriminellt register eller förflutet och det är hon väl medveten om, säger ex-pojkvännen till Expressen.    

I intervjun med Expressen förklarar han tydligt att det handlar om att han förlorat stora mängder av andra människors pengar som han i nuläget inte kan betala tillbaka.

"Har spridits felaktig information"

Men det handlar, enligt honom om helt "vita" transaktioner som skett på helt vanliga konton. Det ska inte på något sätt handla om penningtvätt, utan om helt vanliga affärer som gått snett, säger ex-pojkvännen till Expressen. 

Han understryker även att det spridits felaktig information – särskilt gällande att det ska ha varit människor som kopplats till kidnappning som stått utanför Isabellas hem, enligt Expressen

Här kan du läsa Isabella Löwengrip om ex-pojkvännen: "Han ville låna 500 000 kronor"