Joakim och Jonna Lundell ska betala 225 000 kronor.
Joakim och Jonna Lundell stämdes och ska nu betala 225 000 kronor. - Foto: Stella Pictures

Efter hoten – Joakim och Jonna Lundell ska betala 225 000 kronor

Joakim och Jonna Lundell stämdes efter hot – nu ska Youtubeparet betala nästan en kvarts miljon kronor till det par som stämde dom.


Det var i juli tidigare i år som Youtubestjärnorna Joakim och Jonna Lundell stämdes på 400 000 kronor.

De som stämde paret var de som hade sålt en lyxvilla i Norrköping till Joakim och Jonna. 

Villan, som paret betalade 8,7 miljoner kronor för, var fullt av fel och Joakim och Jonna berättade om dessa i flera Youtubeklipp.

Bland annat hade de drabbats av en vattenläcka i tvättstugan och svartmögel i badrummet. Efter att Joakim och Jonna berättat om husets fel så blev deras fans minst sagt uppretade. 

Joakim och Jonna Lundell berättade om husets brister i flera Youtubeklipp. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

Flera fans gick så långt att de valde att hota de tidigare husägarna.

De tidigare husägarna menade att Joakim och Jonna köpte huset utan att undersöka det. 

De hävdade även att paret Lundell hade brutit mot ett förlikningsavtal som både han och de tidigare husägarna hade skrivit under. 

Enligt avtalet skulle Joakim och Jonna inte nämna de eventuella felen i sin Youtubekanal – och om de skulle göra det så skulle de betala 50 000 kronor per gång till de tidigare ägarna.

Joakim och Jonna Lundells hus i Norrköping. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

Enligt de som i somras stämde Joakim och Jonna så har Youtubeparet nämnt sådana fel åtta gånger – därav summan 400 000 kronor.

Nu står det klart att Joakim och Jonna ska betala de tidigare husägarna 225 000 kronor i ersättning.

– Viktigt att poängtera är att det här är en frivillig överenskommelse som parterna har ingått och som de sen har begärt att tingsrätten ska stadsfästa, säger paret Lundells advokat Isak Kurt till Aftonbladet.

I det nya avtalet så står det även klart att både paret Lundell och de tidigare husägarna inte längre får prata om varandra. Men Joakim och Jonna får i fortsättningen prata om huset på ett "normalt sätt", skriver Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

1 timme sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

3 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

3 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.