Onsdag 19 Jan
Stockholm

Samuel Fröler i "På Spåret" – det gör han idag

Ebba Hultkvist Stragne, Samuel Fröler.
Vad hände egentligen för Samuel Fröler efter Skärgårdsdoktorn? Nyheter24 reder ut!. Foto: SVT / Janerik Henriksson TT

I säsongspremiären av succéprogrammet och långköraren "På Spåret" så tävlar inga mindre än Samuel Fröler och Ebba Hultkvist Stragne i lag mot Kristoffer Appelquist och Bea Uusma. Vi känner igen Fröler från "Skärgårdsdoktorn" men vad gör han idag?

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Samuel Fröler, 61, medverkar i säsongspremiären av den hyllade långköraren "På Spåret". Vid sin sida har han den förre kollegan Ebba Hultkvist Stragne, 34, som han tidigare spelade mot i succéserien "Skärgårdsdoktorn".

Och det är såklart från Skärgårdsdoktorn vi känner igen Samuel Fröler allra bäst där han, mellan åren 1997-2000, spelade den folkkäre doktorn Johan Steen.

Men vad gör Samuel Fröler idag? Ja – förutom att tävla i "På Spåret" så har Fröler haft en hel del spännande projekt på gång efter sin roll i Skärgårdsdoktorn och har flitigt synts till i tv-rutan och på teaterscenen.

Samuel Fröler medverkar i "På Spåret" 2018. Bildkälla: Janerik Henriksson TT/TT

Efter sin roll i Skärgårdsdoktorn så landade Fröler ännu en stor roll. Vilken roll var det? Jo, rösten som det gröna och godhjärtade trollet Shrek – en roll som han fått förtroende att fortsätta att göra i uppföljarna till den älskade filmen.

Förutom sin roll som rösten till Shrek så har Fröler även spelat i flertalet filmer så som "Livvakterna", "Exit" och "Till det som är vackert", där han för övrigt spelade mot Alicia Vikander. Utöver det har han även medverkat i flera framgångsrika serier genom åren – du kanske har hört talas om "Kommisarien och havet", "Modus" och "I nöd och lust"?

Utöver sina prestationer på bioduken och tv-rutan har Fröler medverkat i flera teateruppsättningar varav de två senaste var "Besök av en gammal dam" och "Öppna era hjärtan".

2001 så släppte Fröler även en skiva vid namnet "Blunda mig till ljus igen". 

Privatlivet

Men Samuel har förstås pysslat med en hel del andra saker vid sidan av sin skådespelarkarriär. Han är idag lyckligt gift med sin fru Susanne Jonsson Fröler, en partner han hittade efter att skiljt sig med Anna Stina Löfgren Fröler. 

Samuel har totalt 6 barn, 3 stycken tillsammans med Anna-Stina och 3 bonusbarn med sin nuvarande fru Susanne.

Idag är Samuel och Susanne gifta och bor tillsammans i en hyresrätt i Gamla stan, Stockholm. 

I kväll så kan du se Samuel Fröler och Ebba Hultkvist Stragne tävla i "På spåret" klockan 21.00 i SVT1. Här kan du läsa mer om deras förväntningar inför debuten i programmet!

Har du sett Skärgårdsdoktorn?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela