Ebba Hultkvist Stragne, Samuel Fröler.
Vad hände egentligen för Samuel Fröler efter Skärgårdsdoktorn? Nyheter24 reder ut! - Foto: SVT / Janerik Henriksson TT

Samuel Fröler i "På Spåret" – det gör han idag

I säsongspremiären av succéprogrammet och långköraren "På Spåret" så tävlar inga mindre än Samuel Fröler och Ebba Hultkvist Stragne i lag mot Kristoffer Appelquist och Bea Uusma. Vi känner igen Fröler från "Skärgårdsdoktorn" men vad gör han idag?


Samuel Fröler, 61, medverkar i säsongspremiären av den hyllade långköraren "På Spåret". Vid sin sida har han den förre kollegan Ebba Hultkvist Stragne, 34, som han tidigare spelade mot i succéserien "Skärgårdsdoktorn".

Och det är såklart från Skärgårdsdoktorn vi känner igen Samuel Fröler allra bäst där han, mellan åren 1997-2000, spelade den folkkäre doktorn Johan Steen.

Men vad gör Samuel Fröler idag? Ja – förutom att tävla i "På Spåret" så har Fröler haft en hel del spännande projekt på gång efter sin roll i Skärgårdsdoktorn och har flitigt synts till i tv-rutan och på teaterscenen.

Samuel Fröler medverkar i "På Spåret" 2018. Bildkälla: Janerik Henriksson TT/TT

Efter sin roll i Skärgårdsdoktorn så landade Fröler ännu en stor roll. Vilken roll var det? Jo, rösten som det gröna och godhjärtade trollet Shrek – en roll som han fått förtroende att fortsätta att göra i uppföljarna till den älskade filmen.

Förutom sin roll som rösten till Shrek så har Fröler även spelat i flertalet filmer så som "Livvakterna", "Exit" och "Till det som är vackert", där han för övrigt spelade mot Alicia Vikander. Utöver det har han även medverkat i flera framgångsrika serier genom åren – du kanske har hört talas om "Kommisarien och havet", "Modus" och "I nöd och lust"?

Utöver sina prestationer på bioduken och tv-rutan har Fröler medverkat i flera teateruppsättningar varav de två senaste var "Besök av en gammal dam" och "Öppna era hjärtan".

2001 så släppte Fröler även en skiva vid namnet "Blunda mig till ljus igen". 

Privatlivet

Men Samuel har förstås pysslat med en hel del andra saker vid sidan av sin skådespelarkarriär. Han är idag lyckligt gift med sin fru Susanne Jonsson Fröler, en partner han hittade efter att skiljt sig med Anna Stina Löfgren Fröler. 

Samuel har totalt 6 barn, 3 stycken tillsammans med Anna-Stina och 3 bonusbarn med sin nuvarande fru Susanne.

Idag är Samuel och Susanne gifta och bor tillsammans i en hyresrätt i Gamla stan, Stockholm. 

I kväll så kan du se Samuel Fröler och Ebba Hultkvist Stragne tävla i "På spåret" klockan 21.00 i SVT1. Här kan du läsa mer om deras förväntningar inför debuten i programmet!

Relaterat
Har du sett Skärgårdsdoktorn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Följaren kom till undsättning – hjälpte influencern i hemmet

Usher uppträder på Super Bowl

1 timme sedan
Den amerikanske r'n'b-stjärnan Usher blir huvudakt i halvtidsshowen av nästa Super Bowl, rapporterar Billboard.

Lasse Berghagen har vaknat

2 timmar sedan
Den folkkäre artisten Lasse Berghagen är vaken igen efter att ha legat nedsövd på Karolinska sjukhuset i Solna på grund av komplikationer efter en stor operation, rapporterar Expressen med hänvisning till dottern Malin Berghagens blogg.

Artister protesterar mot vapenlagar

3 timmar sedan
Billie Eilish, Peter Gabriel, Sheryl Crowe och Nile Rodgers gör gemensam sak och protesterar mot USA:s generösa vapenlagar. Tillsammans med andra artister har de gått samman under namnet "Artists for action to prevent gun violence" och beskriver sig som en icke-politisk organisation som vill få amerikaner att hjälpa till att minska landets vapenvåld.

Så håller Lasse Åberg och frun Inger kärleken vid liv – efter 60 år: “Varje dag…”

idag 11:21
Lasse Åberg och hans fru Inger Åberg, har varit gifta i snart 60 år. Nu avslöjar han hemligheten som hållit den långvariga kärleken vid liv.

Johanna Nordström rasar efter det som hände med Filip Lamprecht: "Dum i huvudet"

idag 10:36
Förrädarna har blivit ett populärt program bland TV4-tittarna. I kvällens avsnitt får deltagarna nya regler att förhålla sig till. Johanna Nordström får även svårt att kontrollera känslorna och uttrycker: "Dum i huvudet".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.