Kristoffer Appelquist
5 saker du inte visste om komikern Kristoffer Appelquist. - Foto: Leif R Jansson / TT, Instagram/appelstoffe

5 saker som du vill veta om komikern Kristoffer Appelquist

Visste du att komikern Kristoffer Appelquist varit med i de välkända "Millenium"-filmerna, eller att han precis har släppt en podcast? Nyheter24 har listat 5 saker som du kanske inte visste om honom.


I kvällens premiär av SVT:s succéprogram "På Spåret", tävlar komikern Kristoffer Appelquist tillsammans med Bea Ussma. Det är inte första gången paret tävlar tillsammans i programmet, 2016/2017 tog de sig nämligen till kvartsfinal.

Men vem är egentligen Kristoffer? Nyheter24 listar 5 saker som gör att du får bättre koll på honom. 

Kristoffer Lou Robin Appelquist föddes den 18 januari 1975 i Malmö. Under åren har han studerat sociologi, rättsvetenskap samt statsvetenskap vid Karlstads universitet. Idag arbetar han främst som komiker. 

Prisad på gala  

Kristoffers jobb går ut på att få folk att skratta. Och han gör det väldigt bra. Så pass bra att han har blivit prisad på "Svenska Stand-upgalan" två gånger. 2006 utsågs han till "årets nykomling", och 2012 vann han pris för "årets manliga komiker". Då löd motiveringen: 

"Kristoffer Appelquist har stort mod, intelligens, glimt i ögat och en helt egen stil har skapat en stor standupkomiker som vinner i längden."

Pilotavsnitt i "Humorlabbet"

Samma år som han vann pris för "årets nykomling" på galan, gjorde han också pilotavsnitt i SVT:s serie "Humorlabbet". Hans bidrag hette "Enköping", vilket var ett avsnitt där ett gäng spelade improvisationsteater på hans direktiv i Enköping.

Varit med i olika filmer 

Kristoffer har varit med i flera svenska filmer. Bland annat syns han i den populära tv-serien "Millennium" som kom ut först 2010. Han medverkar också i filmen "Stockholm-Båstad" från 2011, samt i "Svenska nyheter" som släpptes tidigare i år. 

Släppt podd

Tidigare i veckan släppte han en podd. Podcasten heter "Kristoffer Appelquist, Poddarnas herre". 

Aktuell med egen föreställning 

Under 2019 kommer han att åka runt på Sverigeturné med sin stand-upshow "Frågornas herre". Bland annat kommer han att uppträda den 27 april i Stockholm och den 23 mars i Malmö. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om 5 saker som du måste veta om programledaren Carina Berg. Det kan du läsa mer om här!

En annan person som tävlar i "På Spåret" är Ebba Hultkvist Stragne, känd från "Skärgårdsdoktorn". Mer om henne kan du läsa här!

Relaterat
Visste du vem Kristoffer Appelquist var sedan tidigare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Keplerduon årets deckarförfattare igen

1 timme sedan

Johanna Nordströms känga till Gekås Ullared: "Åt helvete"

idag 14:54
Johanna Nordström och Edvin Törnblom driver podden "Ursäkta" tillsammans. Men i senaste avsnittet passade Johanna på att ge en känga till Gekås Ullared.

Felix Herngrens svindlande förmögenhet

idag 14:52
Det går minst sagt bra för Felix Herngren. Komedikungen är aktiv i en rad olika bolag varav alla blomstrar. Och ja, här pratar vi rediga summor....

Lyxfällan-Patricks fru om sorgen: "8 månader och 20 dagar som änka"

idag 14:34
Efter Patrick Grimlunds bortgång sörjer frun på vad som skulle ha varit parets tionde bröllopsdag. På Instagram överöses hon med kärlek.

Fler tecken på att "Star wars"-spel hänger löst

idag 14:08
Efterlängtade "Star wars: Knights of the old republic", som Sony visade upp 2021 kanske inte blir av.

Gängåklagare trött på snack – alla måste bidra

idag 12:02
"En flerfrontshandling" behövs mot gängkriminaliteten. Så skrev åklagaren Lisa dos Santos redan i höstas. Nu måste alla tänka på vad man kan göra, säger hon.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.