Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 saker du antagligen inte visste om Carina Berg

- 11/11/2018, 18:58

Carina Berg är just nu aktuell med tv-programmet "Vem kan slå Anja och Foppa". Men visste du att hon tidigare har spelat en funktionshindrad reporter och att hon har varit programledare på Idol?

Carina Lilly Berg föddes den 1 november 1977. Med egna tv-program som "Ett jobb för Berg", "Bergs bärbara talkshow" och "Världens tuffaste jobb med Carina Berg" är hon idag en av Sveriges främsta tv-profiler. Idag är hon högaktuell med tv-programmet "Vem kan slå Anja och Foppa", som hon är programledare för tillsammans med Jessica Almenäs. 

Men vad har hon mer gjort i sin karriär och vad händer i hennes privatliv? Nyheter24 listar 5 saker om Carina Berg som du vill veta. 

Började karriären som radiopratare 

Idag må hon vara en av Sveriges största tv-profiler, men visste du att hon faktiskt började sin karriär som radiopratare? Jo, efter att hon gått ut radiolinjen på Kaggeholms folkhögskola jobbade hon på SR: Radio i Västernorrland. Efter det bar det av till Sveriges Radio och "Morgonpasset i P3". 

Så sent som 2009 arbetade hon även på radiokanalen Mix Megapol.

Tv-debut på CP-magasinet 

Ett tag pendlade Berg mellan radio- och tv-branschen. Debuten i tv-rutan gjorde hon 2004, då hon spelade en funktionshindrad reporter i SVT:s program "CP-magasinet"

Programmet blev senare samma år belönat med "Det stora journalistpriset". 

Skilsmässa 

Det var i tv-branschen som hon också träffade Kristian Luuk, som senare skulle bli hennes man. De gifte sig 2008 och äktenskapet höll i åtta år och de fick en son tillsammans. Paret begärde skilsmässa 2016. 

Yngre kärlek 

Efter skilsmässan med Kristian Luuk började det ryktas att Berg hade ett förhållande med miljardären Rikard Svensson, som Expressen tidigare skrivit om. 

Men det förhållandet höll inte, utan strax därefter framkom det att Berg funnit kärleken i det 12 år yngre fotbollsproffset Erik Johansson. Sedan dess har det utifrån Carina Bergs bilder på Instagram varit en dans på rosor för paret. I april tidigare i år bytte dem ringar och ska enligt uppgifter till Expressen gifta sig i vinter. 

Programledare för Idol 

Första gången Idol sändes var 2004. Då leddes det av David Hellenius och Peter Magnusson. 2007 var det Bergs tur att vara programledare det populära tävlingsprogrammet. Tillsammans med Carolina Gynning var de programledare för Idol-audition och kval-veckorna. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om den framgångsrike skådespelaren Rami Malek. Det kan du läsa mer om här!

Visste du att Carina Berg varit programledare för Idol?