Tisdag 25 Jan
Stockholm

Rapparen Tekashi69 byter fängelse – efter hot från gängmedlem

Daniel Hernandez och polisbil
Tekashi69 har blivit förflyttad från fängelset i Brooklyn. Foto: Bildkälla: Instagram/ Pixabay (montage)

Den skandalomsusade 22-åriga rapparen Tekashi69 som nyligen åkte in i fängelse har nu blivit förflyttad till ett annat fängelse. Flytten kommer efter att han hotats av en annan fånge.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Rapparen Tekashi69, eller Daniel Hernandez som han egentligen heter, har under året hamnat i en hel del knipa. Så pass mycket att han nyligen fängslades i väntan på rättegång gällande ett flertal misstänkta brott. 

Men det verkar som att problemen fortsätter för rapparen, även i fängelset. Han har nämligen tvingats förflyttas till ett nytt fängelse, enligt Metro UK. 

Hernandez advokat Lance Lazzaro förklarar att det ska handla om att den unga rapparen blivit utsatt för hot av en medlem av det Kaliforniabaserade gänget Crips. 

Enligt flera vittnen har en av de intagna på fängelset Federal Bureau of Prisons i Brooklyn närmat sig Tekashi69 och sagt något i stil med "hoppas du förstår vem det är som bestämmer här". 

Den 22-åriga rapparen har blivit hotad i fängelset där han sitter frihetsberövad i Brooklyn. Bilkälla: Instagram

Förflyttades efter hot

Fängelsevakterna agerade då snabbt och nu är det bekräftat att rapparen blivit förflyttad på grund av hotbilden mot honom. 

Hans advokat menar att han höll med om att det var riskfyllt för Tekashi69 att vara kvar på anstalten, rapparen själv ville dock inte bli förflyttad och blev inte avskräckt av den hotfulla kommentaren, menar Lazzaro.

Sitter frihetsberövad i väntan på rättegång

Den 22-åriga rappstjärnan riskerar livstids fängelse då han står åtalad för sex olika brott. 

Han är enligt åtalet bland annat anklagad för planerad utpressning, ha avlossat ett vapen i samband med brott och våldsbrott i samband med utpressning. 

Rapparen har nekats borgen och förblir därför frihetsberövad i väntan på rättegång, skriver Metro UK.

Daniel Hernandez aka Tekashi69 har nekats borgen och måste sitta inspärrad fram tills datumet för rättegången den 9 september nästa år. Bildkälla: Instagram

Medlem i kriminellt gäng

Flera av de personer som arbetat nära Tekashi69, som hans före detta manager "Shottie", ska enligt dokument som lämnats in till domstolen varit delaktiga i det gäng som Tekashi69 sägs tillhöra. 

Nine Trey Gangsta Bloods, det gäng som den unga rapparen är misstänkt medlem i, har distribuerat droger så som heroin, marijuana och fentanyl i New York.

Enligt Metro UK är rättegången planerad att dra igång den 4 september 2019. Tekashi69 har nekat till brott men blir alltså sittandes inlåst fram till nästa höst, enligt Metro UK

Tidigare dömd

Rapparen har en tidigare dom mot sig för att ha utnyttjat en 13-årig flicka sexuellt. 

"Det var den 21 februari 2015 som Tekashi69 och en annan man vid namn Taquan Anderson utnyttjade den då 13-åriga flickan. Tekashi69 la ut tre filmklipp från övergreppet på sin Instagram, och det var så flickans mamma nåddes av vad som hade hänt", skriver Nyheter24 i en tidigare artikel

Nyheter24 har tidigare rapporterat om den skandalomsusade rappstjärnan. Läs mer om Tekashi69 här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela