Onsdag 19 Jan
Stockholm

Mikkey Dee i Scorpions om regeringskaoset: "Jävla lekstuga"

man slår mottrummor, man i grått hår i vita vantar
Mikkey Dee är en av Vintervärdarna i P1. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT, Hanna Franzén/TT

Mikkey Dee från rockbandet Scorpions är en av vintervärdarna i P1. Nyheter24 var på plats under presentationen och pratade med trummisen som var väldigt kritisk mot riksdagskaoset.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under onsdagen presenterades Vintervärdarna i Sveriges Radio P1 2018/2019. En av värdarna som kommer vara med är trummisen Mikkey Dee. Han spelar för det tyska rockbandet Scorpions och var tidigare medlem i den brittiska heavy-metal-gruppen Motörhead.

Men även fast han har varit en rockstjärna under större delen av sitt liv så finns det viktiga samhällsfrågor som han verkligen brinner för. En av dem är den pågående regeringskrisen.

– Jag tycker att det är en katastrof att vi inte har en regering. Om jag ska vara helt ärlig tycker jag att det är en jävla lekstuga. De sitter och snackar småkakor när vi har en regeringskris. Jag håller på att falla av stolen, säger Mikkey Dee till Nyheter24.

I 36 år har han turnerat jorden runt och spelat konserter inför tusentals fans. Han kommer att ta med lyssnarna in i backstage och dela med sig av galna historier från världens alla hörn. "Sex, Drugs & Rock'n Roll" med andra ord.

– Storys måste gå in i inte ett utan tio olika filter. Det finns storys som skulle få folk att svimma. Man har gjort en del dumskallegrejer, säger Mikkey Dee.

Efter att ha varit med som "sommarpratare i P1" röstades han nu fram som en av Vintervärdarna. Och kontrasten från att gå upp på scen i sann rock'n roll-anda till att prata i Sveriges Radio P1 är helt klart stor.

– Det här är ju mer nervöst och mycket personligare på något sätt. Man kliver ur sin komfortabla cirkel. Jag har turnerat i så många år att det tänker man inte ens på. Men här ska man ändå underhålla hela Sverige, inte bara rockfans, menar han.

Vinter i P1 drar igång den 25 december med författaren Sara Danius

Vintervärdarna i Sveriges Radio P1. Bildkälla: Hanna Franzén/TT 
Kommer du lyssna på Vintervärdarna i P1?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela