Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Victoria lånade drottning Silvias klänning till Nobelpriset

- 10/12/2018, 19:01 -

Varför lägga massa pengar på dyra klänningar när det redan finns gamla fina i mammas garderob? Kronprinsessan Victoria imponerade på alla när hon anlände till Nobelpriset i sin mammas gamla Nina Ricci-klänning.

Nobelpriset pågår för fullt, och på plats är bland annat drottning Silvia, kung Carl Gustaf, prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria

Och just Victoria gjorde minst sagt en minnesvärd entré på Konserthuset under utdelningen – hennes klänning var det nämligen många som kände igen.

Victoria skred fram i en vacker klänning från Nina Ricci – och den vackra sidenklänningen i rosa och grått har tidigare burits av Victorias mamma drottning Silvia.

Drottning Silvia
Drottning Silvia kämpar på med grönsakerna under Nobelbanketten år 1995. Bildkälla: Jan Collsiöö/TT Bild

Det var 1995 som drottningen bar klänning för första gången, och den passar lika bra på Silvia som på Victoria. 

Just Nina Ricci är ett modehus som Silvia har burit flera gånger, och den klänning hon bar från Ricci år 1990 har många gånger röstats fram till den vackraste i Nobelsammanhang.

Drottning Silvia i Nina Ricci
Drottning Silvia i Nina Ricci-klänningen. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

– En härlig klänning. Den syddes inte för mig, men när jag såg den tyckte jag att den var underbar så jag provade den och den passade perfekt. Det är en klänning som bara är. Den är naturligtvis speciell med alla sina volanger och rosetter, men jag tyckte den var väldigt härlig och ja, djärv, har Silvia tidigare berättat om den svartvita Ricci-klänningen, skriver Elle.

Det är inte bara kungligheter som genom åren har fallit för Nina Ricci. Det är även ett modehus som är älskat av kändisar, och både Jenner Aniston, Nicole Kidman, Blake Lively och Amanda Seyfried har skridit fram på röda mattan i skapelser från Nina Ricci.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria i klänningen från Nina Ricci. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

I klippet ovan kan du se hur drottning Silvia och kronprinsessan Victoria bar klänningen.

Vill du läsa mer om Nobelfesten? 

Kungens tjuvrökning, Reinfeldts nakenchock och Chris O'Neills etikettbrott – här är skandalerna vi minns från Nobelfesten.

Nobelmiddagen år 2018 – här är kockarna som lagar årets meny.

Tycker du att klänningen var fin?