Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria i samma klänning
Kronprinsessan Victoria lånade sin mammas Nina Ricci-klänning. - Foto: Jan Collsiöö/TT Bild, Anders Wiklund/TT Bild

Victoria lånade drottning Silvias klänning till Nobelpriset

Varför lägga massa pengar på dyra klänningar när det redan finns gamla fina i mammas garderob? Kronprinsessan Victoria imponerade på alla när hon anlände till Nobelpriset i sin mammas gamla Nina Ricci-klänning.


Nobelpriset pågår för fullt, och på plats är bland annat drottning Silvia, kung Carl Gustaf, prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria

Och just Victoria gjorde minst sagt en minnesvärd entré på Konserthuset under utdelningen – hennes klänning var det nämligen många som kände igen.

Victoria skred fram i en vacker klänning från Nina Ricci – och den vackra sidenklänningen i rosa och grått har tidigare burits av Victorias mamma drottning Silvia.

Drottning Silvia kämpar på med grönsakerna under Nobelbanketten år 1995. Bildkälla: Jan Collsiöö/TT Bild

Det var 1995 som drottningen bar klänning för första gången, och den passar lika bra på Silvia som på Victoria. 

Just Nina Ricci är ett modehus som Silvia har burit flera gånger, och den klänning hon bar från Ricci år 1990 har många gånger röstats fram till den vackraste i Nobelsammanhang.

Drottning Silvia i Nina Ricci-klänningen. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

– En härlig klänning. Den syddes inte för mig, men när jag såg den tyckte jag att den var underbar så jag provade den och den passade perfekt. Det är en klänning som bara är. Den är naturligtvis speciell med alla sina volanger och rosetter, men jag tyckte den var väldigt härlig och ja, djärv, har Silvia tidigare berättat om den svartvita Ricci-klänningen, skriver Elle.

Det är inte bara kungligheter som genom åren har fallit för Nina Ricci. Det är även ett modehus som är älskat av kändisar, och både Jenner Aniston, Nicole Kidman, Blake Lively och Amanda Seyfried har skridit fram på röda mattan i skapelser från Nina Ricci.

Kronprinsessan Victoria i klänningen från Nina Ricci. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

I klippet ovan kan du se hur drottning Silvia och kronprinsessan Victoria bar klänningen.

Vill du läsa mer om Nobelfesten? 

Kungens tjuvrökning, Reinfeldts nakenchock och Chris O'Neills etikettbrott – här är skandalerna vi minns från Nobelfesten.

Nobelmiddagen år 2018 – här är kockarna som lagar årets meny.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att klänningen var fin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

Harvard tar bort bok med människoskinn

Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

1 timme sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

2 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

2 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

3 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.