Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Christopher O’Regan: "Fick hundratals brev från kvinnor efter Instagrambilden"

- 11/12/2018, 17:18 -

Historikern Christopher O’Regan, 47, har gjort succé med programmet ”Det sitter i väggarna”. I en intervju med Aftonbladet berättar han nu om skilsmässan, pappalivet och om bilden som fick hans inkorg att svämma över med meddelanden från kvinnor.

Christopher O’Regan, 47, är historikern och TV-profilen som gjort succé med programmet "Det sitter i väggarna" där han och Erika Åberg besöker olika hem runtom i Sverige hos familjer som vill veta mer om sina hem och dess historia. 

Christopher O’Regan och Erika Åberg
"Det sitter i väggarna" når varje vecka en miljonpublik. Men trots det säger Christopher att det är sista säsongen han medverkar. Här tillsammans med kollegan Erika Åberg. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

Programmet har idag miljonpublik, men trots succén på jobbet så har Christopher haft det lite kämpigt rent privat. För cirka ett år sedan så gick han och dåvarande frun skilda vägar. Ex-parets gemensamma dotter var då 2 år gammal. 

I en intervju med Aftonbladet berättar han nu om hur hårt det tog på honom när ex-frun träffade en ny, men även om hoppet om att själv också kunna träffa någon. 

– Hon har träffat en ny man, vilket var oerhört smärtsamt fast att jag själv inte vill. Det är konstigt. Och när man dessutom har barn, den där rädslan att ­Alice en dag säger att hon hellre skulle ­vilja vara med honom, tillägger han. 

Christopher O’Regan
Christophers inkorg fylldes till bredden av brev från olika kvinnor runtom i landet. Bildkälla: Maja Suslin/TT

I somras publicerade Christopher en bild på sin Instagram där han skrev ut att han saknar någon att hålla om. Det hela var lite utformat som en kontaktannons, och bilden precis som hans program – gjorde snabbt succé.

– Jag fick flera hundra svar från kvinnor, berättar han. 

Men trots alla hundratals brev så kändes det inte helt hundra i magen för TV-profilen som än så länge bara varit på någon enstaka dejt. 

– Det borde ha stärkt självförtroendet, men det konstiga var att någonstans ­kände jag mig än mer ensam efteråt. Jag vet inte varför. Det är ingen vidare jämförelse, men varför satt Marilyn Monroe ensam och ledsen på hotell­rummet? Attraktivaste kvinnan i världen, hon kunde få ­vilken karl hon ville och ändå var hon miserabel och ensam, säger han. 

Så inga dejter än så länge då?, frågar Aftonbladet. 

– Ja, jo, jag har varit … Men jag tror att jag kanske inte riktigt var där. Att jag slängde ut det där på Instagram var nog mer ett ”nu är det vår!”. Jag träffade några stycken, men sedan kunde jag inte upprätthålla det. Jag var nog inte redo. Jag får väl ­göra ett nytt försök och sätta ut en ny intresseanmälan till omvärldens, avslutar han. 

Artikeln i sin helhet hittar du här.