Söndag 1 Aug
Stockholm

Bianca och Alice möts av hård kritik: "Storhetsvansinne"

Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf
Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf. Foto: Bildkälla: Stella Pictures

Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf kommer den 25 maj ha en showcast i Globen. Detta har väckt många reaktioner hos folk och det har riktats mycket kritik mot bland annat priser och åldergräns.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf driver tillsammans podden "Har du sagt A får du säga B" och det var där de delade de med sig av nyheten om eventet. Avsnittet var kortare än vad deras avsnitt brukar att vara då det var till för att förmedla nyheten. 

Biljetterna finns redan att köpa och kostar mellan 265-450 kronor. Bianca skriver i sin blogg att hon inte kan tro det och skriver att det är sjukt. Medan många delar hennes tankar så anser andra att mycket ligger fel till. Bland annat kommenterar en person i hennes inlägg att hon har "storhetsvansinne". Vidare skriver personen:  "Ert liv består av shopping, resor, äta ute på restauranger ständigt, märkeskläder, resor resor resor, alkohol, vad i hela fridens namn har ni att tillföra överhuvudtaget till unga människor!". 

Trots dessa kommentarer är Bianca en influencer och en förebild för många ungdomar runt om i landet. Många står upp för Bianca i hennes inlägg och svarar på de kritiska meddelandena genom att skriva: "Vilken tur att det är helt upp till var och en om man vill gå dit eller inte, eller hur? Varför ens kommentera såhär? Om du tycker det är ”fel” låt bli att gå, enkelt.". 

Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf. Bildkälla: Stella Pictures

Till eventet kommer det att finnas en åldersgräns på 13 år för parkettplatser, medan läktare inte har någon gräns. Även fast det inte är Bianca och Alice som bestämmer dessa regler så har även detta fått en stor kritik. "Mycket märkligt resonemang med åldersgränsen. Betyder det att det som inte är lämpligt att höra för minderåriga inte hörs till läktaren? Avancerad censurteknik.". 

Varför Live Nation valt att göra denna typ av åldersgräns vet man inte. Sedan finns det kritik mot att det bör finnas en högre åldersgräns då de ämnen som det brukas prata om inte är barnvänliga. Att prata om sex och alkohol framför eventuellt nio åringar är någonting väldigt många ifrågasätter. Men frågan som tillkommer är ju givetvis om det är föräldrarnas ansvar om barnen ska få se showen eller inte.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela