Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tim "Avicii" Berglings hemliga gravplats: Avskydde att vara ensam

- 14/12/2018, 15:10

I juni begravdes den svenska världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling på Skogskyrkogården i Stockholm. Men hans riktiga gravplats förblir hemlig.

Det var fredag den 20 april 2018 som Tim "Avicii" Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat där han befann sig på semester. 

Nyheten om den svenska stjärnans död kom som en chock, och miljontals fans världen över sörjer stjärnan än idag.

I juni begravdes Bergling på Skogskyrkogården i Stockholm. Där vilar även skådespelaren Greta Garbo, komikern Hans Alfredsson och fotbollsspelaren Lennart "Nacka" Skoglund.

Skogskyrkogården
Skogskyrkogården i Stockholm. Bildkälla: Helena Landstedt/TT Bild

Under ceremonin så fanns Tims närmsta familj och vänner. Den amerikanska nattklubbsägaren och entreprenören Jesse Waits var en av de som närvarade, och på sin Instagram la han ut en bild på det begravningsblad som gästerna fick på plats.

Avicii begravning
Det blad som gästerna fick på Tim "Avicii" Berglings begravning. Bildkälla: Instagram/jessecwaits

Huruvida det blev så att Tim fick sin sista vila på Skogskyrkogården är höljt i dunkel. Enligt Stoppa Pressarna så ligger åtta släktingar till Tim begravda vid den familjegrav på Skogskyrkogården som funnits i släktens ägo sedan år 1944.

Enligt Stoppa Pressarna finns ännu ingen gravsten för Tim Bergling. Inget nytt gräs är heller planterat – något som borde ha gjorts om en urna hade grävts ner.

Tim Avicii Bergling

Tim "Avicii" Bergling blev 28 år. Bildkälla: Amy Sussman/AP/TT Bild

En källa avslöjar nu för Stoppa Pressarna att den verkliga begravningsplatsen kommer att förbli hemlig.

– Kanske har de strött honom för vinden, men det är tveksamt. Jag tror snarare att urnan står i tryggt förvar hemma hos mamma Anki och pappa Klas eftersom Tim avskydde att vara ensam, berättar källan för Stoppa Pressarna.

Här kan du läsa mer om Tim "Avicii" Bergling: 

Känsloladdat tal av Aviciis pappa under minnesstunden

Ash Pournori: "Det var problemet mellan oss"

Tim "Avicii" Berglings lyxhus sålt för 158 miljoner kronor

Familjens fina hyllning till Tim "Avicii" Bergling