Camilla Läckberg och prinskorvar.
Camilla Läckberg har "permanentade" prinskorvar på julbordet. - Foto: TT

Camilla Läckberg om julmaten: ”Vi har permanentade korvar”

Julen står runt hörnet och många är nog redan i full gång med att planera vilken mat som ska serveras. Camilla Läckberg berättar för Nyheter24 att ”permanentade” prinskorvar är ett måste på hennes julbord.


Snart är julen här och deckardrottningen Camilla Läckberg kommer att spendera ledigheten i Åre och ägna sig åt skidåkning. På hennes julbord hittar vi klassikerna, men också något lite mer ovanligt – nämligen ”permanentade” prinskorvar. 

– Det är väldigt viktigt med ”permanentad” prinskorv. Man tar prinskorv och klipper hack i kanterna. Och sen när man steker korven rullar kanterna upp sig. Jag kallade det för ”permanentade” korvar när jag var liten, säger Camilla Läckberg. 

Att anordna julfirandet brukar oftast hamna på Camillas bord – men i år känner hon att hon behöver komma bort. 

– Jag orkade inte riktigt organisera julen i år, så det blir Åre. Annars är jag den som blir ansvarig att fixa julen för alla. I år känner jag att vi drar iväg och får maten serverad och tomten kommer utan att någon av oss måste klä ut sig. 

Camilla Läckberg och maken Simon Sköld kommer att fira jul i Åre. Bildkälla: ANDERS WIKLUND/TT

Camilla Läckbergs pappa gick bort i cancer när hon var 19 år gammal. Hon berättar för Nyheter24 att det var hennes pappa som brukade ansvara för julmaten i hennes familj när hon var liten. 

– Min pappa gjorde alltid egen julmat. Han började flera veckor innan och gjorde allt från scratch själv. Men där går min gräns, så det blir väldigt mycket färdiglagat i år. 

Camilla är tillbaka i Stockholm med Simon Sköld och barnen lagom till Nyår. Detta år kommer nyårsafton att firas hemma hos dem med en hel drös vänner. 

– Som vanligt när vi har middagar eller fester hemma så börjar det med sex personer och nu är vi uppe i 18. Det slutar alltid med stormiddag. Men det är väldigt många matlagningsintresserade bland gästerna så vi har gjort så att vi delar upp förrätten, huvudrätten och så vidare. Så vi gör det ganska enkelt för oss, avslutar Camilla. 

Se hela intervjun i spelaren ovan. 

/
/
Jul
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du julmat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

1 timme sedan

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

1 timme sedan
Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

2 timmar sedan
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

2 timmar sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.