Måndag 21 Jun
Stockholm

Kevin Spaceys mystiska uttalande - släppte video på julafton

Kevin Spacey, Kevin Spacey
Kevin Spacey släppte en omtalad video under julafton. Foto: Joel Ryan AP/TT & Chris Pizello AP/TT

Skådespelaren Kevin Spacey stod för ett minst sagt oväntat och kryptiskt uttalande i en video han publicerade under julafton.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var tidigare i veckan som uppgifterna kom fram att den amerikanska skådespelaren Kevin Spacey ska infinna sig i rätten den 7 januari. Det efter anklagelser om sexuella övergrepp mot en 18-årig man 2016, skriver SVT.

Kevin Spacey har legat låg efter anklagelserna men valde nu, under julafton, att bryta tystnaden genom att publicera en minst sagt märklig video.

"Du skulle inte tro det värsta utan bevis, skulle du?"

I videon tycks tycks Spacey agera som sin tidigare karaktär "Frank Underwood", som han spelade i den populära serien "House of Cards". Många spekulerar nu om videon skulle vara något sorts PR-trick. försvarstal mot anklagelserna eller om han hintar om en comeback i den hyllade serien.

– Några trodde så klart på allting och har väntat på att höra mig erkänna allt. De vill bara få mig att deklarera att allt som sagts är sant, och att jag fått vad jag förtjänat. Skulle inte det vara enkelt? Om det bara var så enkelt. (...) Men du skulle inte tro det värsta utan bevis, skulle du? Du skulle inte dra förhastade slutsatser utan fakta, skulle du? Gjorde du det? Nej, inte du. Du är smartare än så, säger Spacey i videon.

Anklagad av över 30 män

Det kom verkligen som en bomb när Kevin Spacey först blev anklagad av skådespelaren Anthony Rapp i oktober förra året för att ha antastat honom. Detta ska ha skett när Rapp endast var 14 år gammal.

– Han lyfte upp mig som en brudgum lyfter sin brud. Jag hann tänka ”Vad händer”. Och då lägger han sig på mig, berättar Anthony Rapp i ett uttalande.

Rapp lyckades ta sig loss och Spacey hade då eskorterat honom till dörren och följt honom ut. I samband med uttalandet gick Kevin Spacey ut med en ursäkt, men sade även att han inte kommer ihåg mötet. Här kan du läsa allt om det. 

Sedan dess har över 30 män kommit fram och påstått att även de blivit utsatta för sexuella övergrepp av Kevin Spacey. 

Här kan du se den omtalade videon.

Har du sett videon?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela