en kvinna i svart, lockigt hår håller i sidan a halsen, en man i röd jacka och vita shorts håller i ett tennisrack och tennisbollar
I kväll sänds "Anders, Jag Och Hans 23 Andra Kvinnor"​ på SVT. - Foto: Stina Gullander/TT, Nahid Persson

Anders Rosén talar ut efter dokumentären: "Försökt stoppa filmen"​

I kväll sänds dokumentärfilmen "Anders, jag och hans 23 andra kvinnor" av Nahid Persson. Nyheter24 har pratat med tennisproffset Anders Rosén som öppnar upp om vad som har hänt i hans liv efter att filmen släpptes.


I dokumentärfilmen "Anders, jag och hans 23 andra kvinnor" följer vi Nahid Persson, 58. Hon träffar tennisproffset Anders Rosén, 50, via Tinder och blir blixtförälskad.

Men bakom den perfekta ytan döljer sig ett mörker, Anders träffar 23 andra kvinnor samtidigt. Nahid jobbar som dokumentärfilmare och börjar filma deras relation i hopp om att de ska försöka förstå varandra. 

Men hon får snabbt reda på att allt bara varit en lögn och att Anders sviker henne gång på gång. Vi på Nyheter24 har tagit kontakt med Anders för att höra hans sida av historien. 

Hävdar att filmen är påhittad

Anders och Nahid har ingen kontakt idag och sist de hördes av var strax innan premiären av dokumentärfilmen. Men det är en film som enligt honom är både överdriven och påhittad.

– Jag har försökt stoppa filmen. Allt är överdrivet och mycket är påhittat. När jag konfronterade henne så sa hon att det var bra för filmen. Jag var kär i henne, säger Anders Rosén till Nyheter24.

Blivit misshandlad

Efter att filmen släpptes menar Anders på att han har mottagit väldigt mycket hat- och hotbrev. Han blev av med sitt jobb och ska också ha blivit misshandlad vid ett tillfälle så hårt att två av hans revben bröts.

– Det gjorde att jag inte kunde spela tennis på hela sommaren. Folk som känner mig undrade "vad är det som händer?", menar Anders.

Försökt få kontakt med Nahid

Tennisproffset säger att han har försökt att få kontakt med Nahid utan framgång. Hon ska ha spärrat Anders telefonnummer och sociala medier. Han hade framförallt synpunkter på hur han framställdes i filmen och att den var vinklad så att han framställdes som en sexmissbrukare.

– Nahid är en fin människa privat, men jag hade svårt med växlingarna under dokumentärfilmen. Det går inte att göra något åt filmen, man har ingen chans mot media, säger Anders.

Anders Rosén menar på att han har mottagit hot och blivit utsatt för misshandel efter att dokumentärfilmen släpptes. Bildkälla: Nahid Persson

Träffar du någon idag?

– Nej, jag har blivit livrädd för det, säger Anders.

Hur ska du gå vidare från det här?

– Vad ska jag göra? Jag har mina barn och barnbarn, men har det bra ändå. På mitt jobb tittar alla jävligt snett på mig och skrattar åt mig. Det är inte kul alls, menar Anders.

Läs mer om Nahid Persson svar om utspelet här!

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett Anders, jag och hans 23 andra kvinnor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

3 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.