Elisabet Höglund.
Elisabet Höglund. - Foto: TT/SVT

Fem saker du vill veta om Elisabet Höglund i "På Spåret"

Visste du att Elisabet Höglund är en före detta tävlingscyklist och har vunnit SM-guld? Eller att hon kom på fjärde plats i Let's Dance? Vi listar fem saker du antagligen inte visste om Elisabet Höglund som tävlar i "På Spåret".


I kvällens "På Spåret" är det start för den tredje och sista gruppen. Journalisten och författaren Elisabet Höglund är tillsammans med komikern Jesper Rönndahl tvåfaldiga vinnare av På Spåret – och ikväll möter de regissören Marianne Ahrne och komikern/programledaren Anders Johansson.

Men vem är egentligen Elisabet Höglund? Nyheter24 listar fem saker som gör att du får bättre koll på henne.

Före detta tävlingscyklist 

Elisabet Höglund är en före detta tävlingscyklist som vann SM-guld i cykel både 1971 och 1972. Hon representerade svenska damcykellaget 1970-1975. År 1972 tävlade hon under VM i Barcelona, där hon slutade på 21:a plats. Samma år deltog hon även i VM i Gap i Frankrike där hon hamnade på plats 17.  

Deltagit i Let´s Dance 

Elisabet Höglund deltog i TV4:s Let´s Dance år 2009. Hon tävlade tillsammans med dansaren Tobias Karlsson och paret tog hem fjärde plats i danstävlingen. 

I kvällens På Spåret tävlar Elisabet Höglund med Jesper Rönndahl mot Marianne Ahrne och Anders Johansson. Bildkälla: SVT

Är verksam som konstnär

Elisabet är ju en välkänd svensk journalist – men vid sidan av sitt journalistiska arbete är hon även verksam konstnär. Under stora delar av hennes liv har hon arbetat som konstnär. Hon har målat i olja sedan 12-årsåldern och har haft närmare 70 konstutställningar runtom i Sverige.  

Har skrivit flera böcker 

När det kommer till författandet har hon hittills skrivit sex böcker. 2010 kom hon ut med självbiografin, En kvinna med det håret kan väl aldrig tas på allvar, där hon gör upp med hela sitt liv. 

Elisabet Höglund är en före detta tävlingscyklist. Bildkälla: Mikael Andersson / TT

Har överlevt cancer 

2011 fick Elisabet Höglund beskedet att hon hade en stor cancertumör som växte på hennes bukspottskörtel. Hon fick inflammationer efter operationen. 2015 friskförklarades hon från cancern, men de kirurgiska ingreppen har satt sina spår – hon har inte många organ kvar i buken. 

Men det som Elisabet Höglund är mest känd för är hennes journalistiska karriär. Hon har mottagit ett flertal journalistpriser – bland annat tidningen Resumés utmärkelse Guldkrattan 2009 och i februari 2010 utsågs hon till Årets Mappie 2009 av Amelia Adamos tidning M-Magasin. 

På Spåret sänds på SVT och SVT Play klockan 20:00 på fredagar. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på "På Spåret"?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

1 timme sedan

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.