Joakim Lundell grävde ner kompis i trädgården : "Levande begravd"

- 12/01/2019, 20:00 -

Det blev en minst sagt händelserik lördag för Joakim Lundell och personerna i hans närhet. Under en livestream begravdes nämligen kompisen Jonte i trädgården – levande tillsammans med en läskig docka.

Att bli levande begravd kan vara mångas största mardröm. Men för Jonte blev mardrömmen en verklighet.

Under lördagen höll Joakim Lundell, 33, en livestream på Youtube. Med honom hade han sitt vanliga team som ofta figurerar både bakom och framför kameran. 

Jontes idé

Denna livestream blev dock lite speciell, nämligen fick de för sig att de skulle gräva ner en kista som kompisen Jonte skulle ligga i. Han skulle alltså bli levande begravd.

Men att tillägga har hela händelsen skett med glimten i ögat. Inga sura miner och idén att bli nergrävd har varit Jontes egna initiativ. Han sa även i livesändningen att ingen av de andra hade med idén att göra, utan att det var något han gjorde helt på eget bevåg.

Grävde ner kistan i sin egen trädgård

För att ha full kontroll på vad som hände så grävdes den stora gropen på Joakim och Jonnas tomt. I gropen fördes sen kistan ner som bäddades med täcke och kudde. Jonte fick även en måltid med sig ner i kistan. På menyn vankades det hamburgare, pommes frites och läsk.

Men Jonte var inte ensam i kistan. Som om det inte var läskigt nog att bli instängd och nergrävd levande? Nej, han fick även med sig en skräckdocka att mysa med. 

Dockan placerades några decimeter bakom Jontes huvud. Och alla som känner till Joakim och Jonna förstår ju säkert då också att det såklart följde med en kamera med ner i kistan.

Jonte filmade live från sin vistelse i mörkret. En lampa lyste mot honom, men han såg ingenting.

Dockans arm har rört på sig

Efter ett tag blev det en plötslig kalabalik. Dockans arm hade rört på sig. Joakim frågade Jonte om han skojat lite och dragit upp dockans arm. Men Jonte menade att han "inte skojar när han ligger i mörkret i en nergrävd kista".

Livestream Jocke och Jonna, levande begravd
Dockans arm som tidigare var nere. Bildkälla: Youtube Jocke & Jonna

Joakim visade sedan tittarna hur han spolade en del av livssändningen fram och tillbaka. För att han ville hitta en naturlig förklaring till att dockans arm hade rört på sig. 

– Kan han ha kommit åt dockan med antennen på walkin? säger Joakim i livestreamen.

Videon spelas fram och tillbaka, men trots det kvarstår hundra frågetecken. När dockans andra arm plötsligt hade flugit upp (av sig själv?) bestämde de sig för att tiden var inne för att gräva upp Jonte.

Oavsett om det spökar eller inte så undrar man om vi någonsin kommer få reda på hur dockans arm kunde höjas, utan att Jonte rörde den?

Se delar av livestreamen i spelaren ovan.

Joakim Lundell har nyligen berättat för Nyheter24 i en exklusiv intervju att han snart kommer att starta en egen dokusåpa på Youtube. Det kan du läsa allt om här.

Tittade du på livestreamen?