en blå man i rustning, en svart hårig man i päls
Game of Thrones har fått ett premiärdatum - Foto: AP, Helen Sloan/AP

Datum spikat – då har nya säsongen av Game of Thrones premiär

Det har snackats och viskats om när den sista säsongen av Game of Thrones ska släppas. Men nu är det äntligen klart – i vår kommer fantasyserien tillbaka och då får vi återigen se kungafamiljerna slåss om järntronen i Westeros.


Vi har väntat så länge, men nu är det äntligen klart. Snart kommer vi få se Daenerys Targaryen, Jon Snow och Tyrion Lannister återvända till teverutan i den sista säsongen av "Game of Thrones". Tidigare har det varit klart att fantastyserien ska släppas någon gång i april 2019. 

Men nu har HBO avslöjat världspremiären av den hyllade teveserien. Så spänn fast er, för den 14 april visas det första avsnittet av den åttonde säsongen. Dock visas inte "Game of Thrones" i Sverige då, utan dagen efter den 15 april på HBO Nordic. Detta skriver HBO Nordic i ett pressmeddelande.

Släppt ny trailer

Streamingtjänsten har även släppt en ny trailer inför den sista säsongen i "Crypts of Winterfell". I trailern ser vi Jon Snow, Sansa Stark och Arya Stark göra ett efterlängtat möte när de besöker de hemliga gångarna i deras hemstad Winterfell. När marken plötsligt fryser till is så kan vi bara ana vad som väntar (white walkers någon?).

Den åttonde säsongen kommer innehålla sex mastiga avsnitt, där det sjätte och sista avsnittet är hela 82 minuter långt! Varje avsnitt ska enligt Variety ha kostat 15 miljoner dollar att producera. Inspelningen påbörjades redan hösten 2017, därför kan vi förvänta oss en både påkostad och välgjord avslutning på den hyllade teveserien.

Boka tid för terapi

Så vad har vi att se fram emot i den sista säsongen då? Enligt skådespelaren Gwendoline Christie, som spelar Brienne of Tarth, så finns det en risk att du behöver boka tid med din samtalsterapeut efter att du har sett klart säsongsavslutningen.

– Du kommer att behöva terapi. Jag tror att slutet på säsongen kommer göra att hela världen behöver få professionell hjälp, var Gwendoline Christies exakt ord i intervjun med E News!

Vi har tidigare skrivit om att produktionsteamet lade ned hela 55 dagar för att spela in en enda scen, vilket Nyheter24 har skrev om.

Game of Thrones sändes för första gången 2011 och har vunnit 47 Emmys. 

Den åttonde och sista säsongen av "Game of Thrones" har premiär den 15 april på HBO Nordic. Bildkälla: Helen Sloan/AP

Se den nya trailern i klippet ovan!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du taggad inför den sista säsongen av Game of Thrones?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Så mycket tjänar 13-barns mamman Mirka Norrström på OnlyFans

Ett drakskepp rammar Nordiska paviljongen

Ett kinesiskt drakskepp har kört in i Nordiska paviljongen. På Venedigbiennalen fördjupar svenska Lap-See Lam sin konst utifrån sorgen över kinakrogens förluster – den här gången genom en opera och ett enormt allkonstverk.

Anna Books skämt om dottern Vanessas rumpa: "Glöm inte..."

Anna Books dotter Vanessa Toledano har hunnit bli 21 år. Idag jobbar hon i Spanien och är aktiv på sina sociala medier. Och när Vanessa la ut en bild på sin Instagram så reagerade mamma Anna direkt på en detalj...

Salman Rushdie gör dokumentär om attacken

Salman Rushdie och hans fru gör en dokumentärfilm om knivattacken mot honom. Det skriver författaren i sin nya roman "Kniv" som nu ges ut internationellt. Där håller han också tal till sin angripare.

Anneli om de hemliga planerna efter Hotell romantik: "Stort"

2 timmar sedan
Det slog gnistor när Anneli Holm träffade Thomas Hynes i andra säsongen av Hotell romantik. Bara sex dagar senare gifte de sig i tv. Nyheter24 har pratat med Anneli, som avslöjar vad som hänt sedan kamerorna slutade filma.

SVT:s blixtändring: Därför nobbades GVFÖ-Torsten

2 timmar sedan
Torsten Malmgård trodde inte att han skulle medverka i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Men SVT ändrade sig – fem dagar innan bröllopet, rapporterar Expressen.