Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Datum spikat – då har nya säsongen av Game of Thrones premiär

- 14/01/2019, 11:50 -

Det har snackats och viskats om när den sista säsongen av Game of Thrones ska släppas. Men nu är det äntligen klart – i vår kommer fantasyserien tillbaka och då får vi återigen se kungafamiljerna slåss om järntronen i Westeros.

Vi har väntat så länge, men nu är det äntligen klart. Snart kommer vi få se Daenerys Targaryen, Jon Snow och Tyrion Lannister återvända till teverutan i den sista säsongen av "Game of Thrones". Tidigare har det varit klart att fantastyserien ska släppas någon gång i april 2019. 

Men nu har HBO avslöjat världspremiären av den hyllade teveserien. Så spänn fast er, för den 14 april visas det första avsnittet av den åttonde säsongen. Dock visas inte "Game of Thrones" i Sverige då, utan dagen efter den 15 april på HBO Nordic. Detta skriver HBO Nordic i ett pressmeddelande.

Släppt ny trailer

Streamingtjänsten har även släppt en ny trailer inför den sista säsongen i "Crypts of Winterfell". I trailern ser vi Jon Snow, Sansa Stark och Arya Stark göra ett efterlängtat möte när de besöker de hemliga gångarna i deras hemstad Winterfell. När marken plötsligt fryser till is så kan vi bara ana vad som väntar (white walkers någon?).

Den åttonde säsongen kommer innehålla sex mastiga avsnitt, där det sjätte och sista avsnittet är hela 82 minuter långt! Varje avsnitt ska enligt Variety ha kostat 15 miljoner dollar att producera. Inspelningen påbörjades redan hösten 2017, därför kan vi förvänta oss en både påkostad och välgjord avslutning på den hyllade teveserien.

Boka tid för terapi

Så vad har vi att se fram emot i den sista säsongen då? Enligt skådespelaren Gwendoline Christie, som spelar Brienne of Tarth, så finns det en risk att du behöver boka tid med din samtalsterapeut efter att du har sett klart säsongsavslutningen.

– Du kommer att behöva terapi. Jag tror att slutet på säsongen kommer göra att hela världen behöver få professionell hjälp, var Gwendoline Christies exakt ord i intervjun med E News!

Vi har tidigare skrivit om att produktionsteamet lade ned hela 55 dagar för att spela in en enda scen, vilket Nyheter24 har skrev om.

Game of Thrones sändes för första gången 2011 och har vunnit 47 Emmys. 

Game of Thrones
Den åttonde och sista säsongen av "Game of Thrones" har premiär den 15 april på HBO Nordic. Bildkälla: Helen Sloan/AP

Se den nya trailern i klippet ovan!

Är du taggad inför den sista säsongen av Game of Thrones?