Game of Thrones.
1 av 3
År 2019 är det premiär för den åttonde säsongen av Game of Thrones. - Foto: HBO/TT BILD. Bilden är ett montage.
Game of Thrones.
2 av 3
Game of Thrones. - Foto: PLANET PHOTOS
Emilia Clarke i Game of Thrones.
3 av 3
Emilia Clarke i Game of Thrones. - Foto: Stella Pictures / PLANET PHOTOS

Game of Thrones-skaparna har lagt 55 dagar på att spela in EN scen

Nästa år – 2019 – så är det dags för den åttonde och avslutande säsongen av "Game of Thrones". Nu avslöjar seriens skapare att det har tagit hela 55 dagar att spela in en enda scen.


Det är nog väldigt många "Game of Thrones"-fans som verkligen längtar efter år 2019 – då kommer nämligen den åttonde och sista säsongen av den hyllade succéserien. 

Enligt upphovsmännen David Benioff och D. B. Weiss kommer den åttonde säsongen att bjuda på sex stycken avsnitt – men trots att det är färre avsnitt än vi är vana vid så har det inte sparats på någonting inför den kommande säsongen.

Nästa år är Game of Thrones tillbaka. Här ser vi Kit Harrington som Jon Snow i en tidigare säsong. Bildkälla: Stella Pictures.

HBO-chefen Casey Bloys berättade för Entertainment Weekly om den nya säsongen och vad vi kan vänta oss.

– Det här kan jag säga. De tar den tid det behövs för att göra showen i högsta kvalitet. När serien har fortsatt så har den blivit större och större – stora krigsscener och mycket specialeffekter, sa Casey tidigare i år, skriver NME.

Nu avslöjar "Game of Thrones"-communityt Watchers on the Wall att en krigsscen har tagit hela 55 dagar – eller nätter om vi ska vara noggranna – att spela in. 

Game of Thrones är snart tillbaka. Här ser vi Emilia Clarke som Daenerys Targaryen i en tidigare säsong. Bildkälla: Stella Pictures.

Det kallas redan för den största och dyraste actionscenen vi någonsin har sett på TV. 

Inspelningen har pågått sedan slutet av januari, och har filmats på tre olika platser. Dessutom har det inte varit särskilt trevliga väderförhållanden om vi säger så...

I ett tackbrev från seriens regiassistent till hela teamet står det att läsa att de som tittar på serien inte kommer att förstå hur hårt alla har slitit.

"De kommer bara förstå att de tittar på någonting som aldrig har gjorts tidigare", avslutas brevet.

Klicka här för att läsa brevet i sin helhet – OBS VARNING för spoilers av den sjunde säsongen av "Game of Thrones".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Längtar du efter sista GOT-säsongen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

1 timme sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.