Aaliyah och artisten R Kelly
R Kelly och Aaliyah gifte sig när hon bara var 15 år gammal. - Foto: Stella Pictures, AP Photo/Jim Cooper/TT Bild. Bilden är ett montage.

Nya uppgifter: R Kelly visste att hon bara var 14 år gammal

Nu framkommer det nya uppgifter som visar att R Kelly visste att sångerskan Aaliyah Haughton var minderårig när de gifte sig. Samtidigt berättar en av Kellys tidigare dansare om något som hon aldrig kommer att glömma.


I över två decennier har det stormat kring artisten R Kelly. Han har anklagats för flera sexövergrepp, och i den nya dokumentären "Surviving R Kelly" så vittnar flera kvinnor om de övergrepp han ska ha utsatt dom för.

År 2002 spreds en video när han kissade på en tonårsflicka, han har varit i rättegång över barnpornografibrott och år 1994 gifte han sig med den då 15-åriga sångerskan Aaliyah Haughton.

Så sent som år 2017 framkom nya uppgifter om att R Kelly, som nu är 52 år gammal, driver en sorts sexsekt. Nyligen skrev även Nyheter24 om hur artisten Lady Gaga ångrar sitt samarbete med Kelly.

Just bröllopet med Aaliyah, som ägde rum 1994, har länge varit något som det har spekulerats kring. Kelly har alltid förnekat att hon var minderårig när de gifte sig – men nu framkommer det nya uppgifter.

Aaliyah var bara 15 år gammal när hon gifte sig med R Kelly. Bildkälla: AP Photo/Jim Cooper/TT Bild

R Kelly och Aaliyah träffades första gången när hon var 12 år, och två år senare började de jobba ihop på hennes debutalbum "Age Ain't Nothing But A Number".

I ett klipp så framkommer nu beviset att Kelly var medveten om hennes låga ålder.

"Hon var orolig och rädd"

– Just nu producerar jag en väldigt talangfull ung dam. Hon är 14 år och heter Aaliyah. Hon är väldigt "gata", säger Kelly i ett klipp som visas i dokumentären "Surviving R Kelly", skriver Mirror.

Kelly och Aaliyah gifte sig den 31 augusti 1994. Då var Aaliyah 15 år gammal. I dokumentären visas även en intervju med Kellys tidigare assistent Demetrius Smith som hävdar att han hjälpte Kelly och Aaliyah att förfalska dokument så att de kunde gifta sig.

– Jag är inte stolt över den dagen. Jag förfalskade deras papper. Aaliyah var minderårig, berättar Smith.

R Kelly. Bildkälla: Stella Pictures

–  Aaliyah såg orolig och rädd ut. Hon var orolig och rädd. Jag ville så gärna ta tag i henne och prata med henne. Hon gav mig en blick som visade att hon ville att jag skulle prata med henne, säger Smith vidare, skriver Mirror.

R Kellys tidigare dansare Jovante Cunningham har även hon avslöjat att hon såg Kelly ha sex med Aaliyah när hon var 15 år gammal.

– Jag såg saker som en vuxen inte ska göra med ett barn. Han hade sex med Aaliyah, berättar Jovante, skriver Daily Mail.

Aaliyah dog i en flygolycka den 25 augusti 2001. Hon blev 22 år gammal.

Grova sexanklagelser mot R Kelly – här är allt som har hänt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

1 timme sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

1 timme sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

2 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

3 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

3 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.