Nya uppgifter: R Kelly visste att hon bara var 14 år gammal

- 14/01/2019, 18:37 -

Nu framkommer det nya uppgifter som visar att R Kelly visste att sångerskan Aaliyah Haughton var minderårig när de gifte sig. Samtidigt berättar en av Kellys tidigare dansare om något som hon aldrig kommer att glömma.

I över två decennier har det stormat kring artisten R Kelly. Han har anklagats för flera sexövergrepp, och i den nya dokumentären "Surviving R Kelly" så vittnar flera kvinnor om de övergrepp han ska ha utsatt dom för.

År 2002 spreds en video när han kissade på en tonårsflicka, han har varit i rättegång över barnpornografibrott och år 1994 gifte han sig med den då 15-åriga sångerskan Aaliyah Haughton.

Så sent som år 2017 framkom nya uppgifter om att R Kelly, som nu är 52 år gammal, driver en sorts sexsekt. Nyligen skrev även Nyheter24 om hur artisten Lady Gaga ångrar sitt samarbete med Kelly.

Just bröllopet med Aaliyah, som ägde rum 1994, har länge varit något som det har spekulerats kring. Kelly har alltid förnekat att hon var minderårig när de gifte sig – men nu framkommer det nya uppgifter.

Aaliyah
Aaliyah var bara 15 år gammal när hon gifte sig med R Kelly. Bildkälla: AP Photo/Jim Cooper/TT Bild

R Kelly och Aaliyah träffades första gången när hon var 12 år, och två år senare började de jobba ihop på hennes debutalbum "Age Ain't Nothing But A Number".

I ett klipp så framkommer nu beviset att Kelly var medveten om hennes låga ålder.

"Hon var orolig och rädd"

– Just nu producerar jag en väldigt talangfull ung dam. Hon är 14 år och heter Aaliyah. Hon är väldigt "gata", säger Kelly i ett klipp som visas i dokumentären "Surviving R Kelly", skriver Mirror.

Kelly och Aaliyah gifte sig den 31 augusti 1994. Då var Aaliyah 15 år gammal. I dokumentären visas även en intervju med Kellys tidigare assistent Demetrius Smith som hävdar att han hjälpte Kelly och Aaliyah att förfalska dokument så att de kunde gifta sig.

– Jag är inte stolt över den dagen. Jag förfalskade deras papper. Aaliyah var minderårig, berättar Smith.

R Kelly
R Kelly. Bildkälla: Stella Pictures

–  Aaliyah såg orolig och rädd ut. Hon var orolig och rädd. Jag ville så gärna ta tag i henne och prata med henne. Hon gav mig en blick som visade att hon ville att jag skulle prata med henne, säger Smith vidare, skriver Mirror.

R Kellys tidigare dansare Jovante Cunningham har även hon avslöjat att hon såg Kelly ha sex med Aaliyah när hon var 15 år gammal.

– Jag såg saker som en vuxen inte ska göra med ett barn. Han hade sex med Aaliyah, berättar Jovante, skriver Daily Mail.

Aaliyah dog i en flygolycka den 25 augusti 2001. Hon blev 22 år gammal.

Grova sexanklagelser mot R Kelly – här är allt som har hänt.