Chris Brown gripen för våldtäkt
Chris Brown gripen för våldtäkt i Paris. - Foto: Stella Pictures, Scott Roth/Invision/AP, File/TT Bild

Chris Brown gripen för misstänkt våldtäkt i Paris

R 'n' B-stjärnan Chris Brown är gripen, misstänkt för en våldtäkt i Paris. Våldtäkten ska ha ägt rum på stjärnans hotellrum. Förutom Rihannas ex-pojkvän greps även två andra män.


R 'n'b-stjärnan Chris Brown, 29, har gripits i Paris. Brown är misstänkt för en våldtäkt, som ska ha ägt rum på hans hotellrum mellan den 15 och 16 januari. 

Kvinnan som har anmält honom är 24 år gammal, och hon hävdar i sin anmälan att hon träffade Brown på en nattklubb nära paradgatan Champs-Elysees. 

Hon ska sedan ha följt med Brown till hans svit på hotellet Le Mandarin Oriental där han bodde. Där ska våldtäkten ha ägt rum, skriver den franska tidningen Closer.

Även två andra män ska ha gripits i samband med våldtäkten, skriver The Sun. En av männen uppges vara en av Browns livvakter.

Det här är inte första gången som Chris Brown anklagas för grova brott. År 2009 utsatte han sin dåvarande flickvän Rihanna för en fruktansvärd misshandel. 

Chris Browns mugshot från när han greps misstänkt för en misshandel i Florida den 5 juli 2018. Bildkälla: Stella Pictures.

Misshandeln av Rihanna


Det var år 2009 som Rihanna och Chris Brown var på väg hem från Grammyförfesten. En upprörd Rihanna slog till instrumentpanelen i Chris Browns bil. Det fick honom att se rött. 

Chris bromsade ned farten, bara en aning, och försökte knuffa ut Rihanna från bilen. När det misslyckades började han i stället att slå henne.

Chris Brown styrde bilen med sin vänstra hand. Den högra handen använde han till att dela ut slag efter slag mot Rihanna. När hon tittade på sina skador i bilens spegel kom det första hotet från Brown.

– Jag ska slå ihjäl dig så fort vi kommer hem. Vänta du bara. Vänta och se, sade han till Rihanna.

Rihanna och Chris Brown år 2008. Bildkälla: Stella Pictures

"Nu ska jag verkligen döda dig"


Då ringde Rihanna sin assistent. Trots att assistenten inte svarade så låtsades Rihanna som att hon hade fått kontakt – och att hon bad assistenten om polishjälp. Allt för att få Chris att sluta slå.

För Chris Brown var det som att hälla bensin på eld.

– Det där var verkligen det dummaste du kunde göra. Nu ska jag verkligen döda dig, skrek han och började slå henne igen. Rihanna försökte skydda sitt ansikte, samtidigt som hon försökte fly från bilen. 

Men Chris ökade bara farten. De automatiska bildörrarna gick i lås. Chris lade sin arm runt hennes nacke i en nacksving som nästan fick henne att svimma av. Sedan bet han i hennes vänstra öra.

Mardrömsmisshandeln upphörde inte förrän Rihanna lyckades krossa bilrutan med sin sko, rapporterade The Sun som har tagit del av polisrapporten.

Brown dömdes då till fem års villkorligt. 

År 2016 skrev Nyheter24 om hur Chris Brown hotade en kvinna med en pistol på hemmafest.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

1 timme sedan

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.