Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chris Brown gripen för misstänkt våldtäkt i Paris

- 22/01/2019, 12:18 -

R 'n' B-stjärnan Chris Brown är gripen, misstänkt för en våldtäkt i Paris. Våldtäkten ska ha ägt rum på stjärnans hotellrum. Förutom Rihannas ex-pojkvän greps även två andra män.

R 'n'b-stjärnan Chris Brown, 29, har gripits i Paris. Brown är misstänkt för en våldtäkt, som ska ha ägt rum på hans hotellrum mellan den 15 och 16 januari. 

Kvinnan som har anmält honom är 24 år gammal, och hon hävdar i sin anmälan att hon träffade Brown på en nattklubb nära paradgatan Champs-Elysees. 

Hon ska sedan ha följt med Brown till hans svit på hotellet Le Mandarin Oriental där han bodde. Där ska våldtäkten ha ägt rum, skriver den franska tidningen Closer.

Även två andra män ska ha gripits i samband med våldtäkten, skriver The Sun. En av männen uppges vara en av Browns livvakter.

Det här är inte första gången som Chris Brown anklagas för grova brott. År 2009 utsatte han sin dåvarande flickvän Rihanna för en fruktansvärd misshandel. 

Chris Brown mugshot
Chris Browns mugshot från när han greps misstänkt för en misshandel i Florida den 5 juli 2018. Bildkälla: Stella Pictures.

Misshandeln av Rihanna


Det var år 2009 som Rihanna och Chris Brown var på väg hem från Grammyförfesten. En upprörd Rihanna slog till instrumentpanelen i Chris Browns bil. Det fick honom att se rött. 

Chris bromsade ned farten, bara en aning, och försökte knuffa ut Rihanna från bilen. När det misslyckades började han i stället att slå henne.

Chris Brown styrde bilen med sin vänstra hand. Den högra handen använde han till att dela ut slag efter slag mot Rihanna. När hon tittade på sina skador i bilens spegel kom det första hotet från Brown.

– Jag ska slå ihjäl dig så fort vi kommer hem. Vänta du bara. Vänta och se, sade han till Rihanna.

Rihanna och Chris Brown
Rihanna och Chris Brown år 2008. Bildkälla: Stella Pictures

"Nu ska jag verkligen döda dig"


Då ringde Rihanna sin assistent. Trots att assistenten inte svarade så låtsades Rihanna som att hon hade fått kontakt – och att hon bad assistenten om polishjälp. Allt för att få Chris att sluta slå.

För Chris Brown var det som att hälla bensin på eld.

– Det där var verkligen det dummaste du kunde göra. Nu ska jag verkligen döda dig, skrek han och började slå henne igen. Rihanna försökte skydda sitt ansikte, samtidigt som hon försökte fly från bilen. 

Men Chris ökade bara farten. De automatiska bildörrarna gick i lås. Chris lade sin arm runt hennes nacke i en nacksving som nästan fick henne att svimma av. Sedan bet han i hennes vänstra öra.

Mardrömsmisshandeln upphörde inte förrän Rihanna lyckades krossa bilrutan med sin sko, rapporterade The Sun som har tagit del av polisrapporten.

Brown dömdes då till fem års villkorligt. 

År 2016 skrev Nyheter24 om hur Chris Brown hotade en kvinna med en pistol på hemmafest.