Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bianca Ingrosso överraskar anorexisjuka Kimberly i "Sofias änglar"

- 23/01/2019, 16:01 -

Bianca Ingrosso har lidit av ätstörningar och i kvällens avsnitt av Sofias änglar åker hon till Dalarna för att peppa och inspirera anorexisjuka Kimberly – som minst sagt blir rejält chockad när hon inser att det är Bianca hon ska få träffa.

För sex år sedan märkte Eva och Affe att allt inte stod rätt till med deras 12-åriga dotter. Efter många utredningar fick dottern Kimberly diagnosen anorexia. Idag är Kimberly 17 år och sjukdomen håller fortfarande ett  järngrepp om familjen. 

 Jag minns att jag var åtta år gammal när jag började tveka på mig själv. Sen när jag var 12 år började mina föräldrar märka att portionerna minskade, säger Kimberly

Innan Kimberly blev sjuk hittade hennes föräldrar sitt drömhus i Ludvika, Dalarna. Men när Kimberly insjuknade lades renoveringen av huset på is och har stått still sedan dess. I kvällens avsnitt av Sofias änglar åker de och hjälper familjen att rusta upp deras sommarhus. 

– Vårt landställe betyder allt för mig. För det är här jag har vuxit upp mest. Vi har så mycket fina minnen här, säger Kimberly. 

Bianca Ingrosso i Sofias änglar.
I kvällens avsnitt av Sofias änglar får anorexisjuka Kimberly träffa Bianca Ingrosso, som själv lidit av ätstörningar. Bildkälla: Kanal 5

Medan det jobbas på för fullt på familjens smultronställe tar programledaren Sofia Wistam en promenad med Kimberly. Sofia säger att det kan vara bra för Kimberly att träffa personer som har varit med på samma resa, som kan inspirera och peppa henne. 

På långt avstånd ser de en tjej komma gåendes. När de närmar sig och Kimberly inser vem det är utbrister hon i gråt. Det är ingen mindre än Bianca Ingrosso som har tagit sig upp till Dalarna för att träffa henne.  

– Det känns helt fantastiskt att få träffa Bianca Ingrosso. Jag har sett på hennes YouTube-videos, lyssnat på hennes podd och sen står hon plötsligt framför mig, säger Kimberly. 

De går iväg och sätter sig vid ett bord, nere vid vattnet, för att prata. 

– Jag vill ju bara hjälpa henne. Jag vill ge henne den här glöden att vilja leva, som jag har hittat, säger Bianca. 

Det kan vara svårt som utomstående att sätta sig in i Kimberlys anorexia. Sofia Wistam hoppas på att Kimberlys möte med Bianca Ingrosso, som också har lidit av ätstörningar, ska ge Kimberly ett hopp. Kimberly berättar för Bianca att hon är rädd att berätta för sin omgivning att hon är sjuk. 

– Jag har berättat för hela min familj och jag har pratat om det i min podd. Sen jag öppnade upp mig har jag kommit så otroligt långt, säger Bianca. 

Bianca Ingrosso i sofias änglar.
Bianca Ingrosso har själv lidit av ätstörningar och vill ge Kimberly glöden att vilja leva. Bildkälla: Kanal 5

Bianca säger att det är viktigt att hitta något som man brinner för, för att lyckas tillfriskna. Kimberly berättar för Bianca att hon tidigare tyckte att det var kul att skådespela, men att hon sedan hon blev sjuk slutat tänka på det. 

– Jag ser inte framåt för att ångesten är så stark, säger Kimberly. 

Bianca berättar att hon brukar fråga sig själv vem hon vill vara om tio år – och att det är den personen hon ser upp till varje dag. 

– Det är klart att jag har andra förebilder, men den jag ser upp till mest är mig själv, säger Bianca. 

Biancas fina ord

I dag la Bianca upp ett klipp från kvällens avsnitt av Sofias änglar och skrev tack till Kimberly för att hon vågade öppnade upp sig för henne:  

"Fina Kimberly. Du är så stark, så klok och har så mycket fint som väntar dig i ditt långa liv. Tack för att jag fick träffa dig. Tack för att du ville lyssna på mig. Tack för att du vågade öppna upp dig till mig och ett enormt tack för att du gav mig styrka av vilja kämpa mot denna hemska sjukdom. Du är världens bästa Kimberly och jag längtar tills vi får träffa snart igen." 

Bianca Ingrossos Instagram.
Bianca Ingrosso skriver i dag på Instagram att hon längtar tills hon får träffa Kimberly igen. Bildkälla: Instagram/biancaingrosso

– Bianca säger att det är viktigt att hitta ett intresse. Jag är ju en väldigt kreativ person, jag älskar att stå framför kameran och bakom. Det var väldigt motiverande att få prata med henne. Nu vill jag bara tillbaka och kämpa, säger Kimberly. 

Sofias änglar sänds onsdagar  21.00 på Kanal 5 och Dplay. 

Se i klippet ovan när Kimberly överraskas av Bianca Ingrosso i Sofias änglar. 

Känner du igen dig själv eller en närstående? Då kan du vända dig till Frisk&Fri, Riksföreningen mot ätstörningar, här. 

Tittar du på Sofias änglar?