Isabella Löwengrips nya stalker berättar med egna ord

- 24/01/2019, 12:21

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har blivit utsatt för ännu en manlig stalker. Nu berättar både Isabella och stalkern med egna ord om det som har hänt.

Att vara en av Sveriges största bloggare kan ha sina baksidor. Fråga bara entreprenören Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 28. 

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur hon under en längre period har blivit utsatt för en stalker.

Mannen åkte hem till Isabellas hus på Lidingö och stod utanför hennes hus och väntade. Han sökte även upp henne utanför hennes kontor i Stockholm.

"Tuff kväll med polispådrag här hemma. Stalkern kom hit till mitt nya hus och gav sig inte. Jag fick ringa min livvakt och 112, Magnus (Isabellas tidigare livvakt, reds. anm) var på plats först. Han fick jaga honom en lång stund men fick tillslut fast honom och sedan kom polisen och grep honom. Tre polisbilar utanför, oroliga barn och personal hemma som mådde dåligt", skrev Isabella i sin blogg då.

Isabella Löwengrip stalker
Isabella Löwengrip var tidigare utsatt för en stalker som sökte upp henne i hennes hem.

Utsatt för ny stalker

Mannen fick då ett kontaktförbud som sträcker sig över sex månader. Under den här tiden får han inte kontakta Isabella överhuvudtaget eller närma sig henne.

"Skulle han kontakta mig ändå så kommer han bli häktad", skrev Isabella då.

Isabella Löwengrips stalker
Isabella Löwengrips tidigare stalker var även han väldigt aktiv på sociala medier. Bildkälla: Instagram

Precis när den mardrömmen hade börjat lägga sig så blir Isabella nu utsatt för ännu en galenpanna. 

Sedan årsskiftet har en man skrivit 30-40 meddelanden om dagen till Isabella på hennes sociala medier. Hon har aldrig svarat på hans meddelanden och istället blockat honom. Men då har han skapat nya konton och fortsatt med terrorn.

Förra veckan eskalerade situationen. Mannen, som är från Kongo och bor i Frankrike, tog då ett flyg till Sverige. 

Han åkte ut till Isabellas nya hus på Lidingö. Isabella ringde då omedelbart till polisen som kunde gripa mannen på plats. 

"Trodde hon ville att jag skulle komma"

Expressen har nu tagit del av förhörsprotokollet – och det är kuslig läsning.

"På fråga hur Isabella känner för allt som har hänt svarar hon att hon tycker att det är väldigt obehagligt. Hon säger att hon är luttrad av att ha det yrket hon har, och att hon har varit med om liknande saker och att hon därför inte blev rädd, men hon tycker det är läskigt ändå", står det att läsa i protokollet.

Mannen förnekar misstankarna mot honom. Han kände sig träffad av Isabellas offentliga videos och trodde att allt var personliga svar till honom.

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip. Bildkälla: Stella Pictures.

– Jag tittade på allt hon publicerade och tyckte att det var seriöst. I mitt huvud hade jag verkligen intrycket att hon ville att jag skulle komma. Nu har jag förstått att det var fejk, säger mannen i förhör, skriver Expressen.

I förhör säger han även att han inte kommer att uppsöka Isabella igen.

– Aldrig, det är över, aldrig. Gud lyssnar på mig, aldrig mer. Jag åker hem till Frankrike och fortsätter jobba, säger mannen.