Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrips stalker har fått kontaktförbud - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT, Fredrik Sandberg/TT

Isabella Löwengrips stalker har fått kontaktförbud – i sex månader

Isabella Löwengrip har under hösten förföljts av en man. Under torsdagskvällen stod han utanför hennes nya hus och polisen larmades till platsen och kunde då gripa mannen. Nu är mannen fri men har fått ett kontaktförbud.


Tidigare i höstas gick Isabella "Blondinbella" Löwengrip ut med att hon och barnen blev förföljda av en man i 30-årsåldern. 

Mannen ska vid ett flertal gånger varit utanför hennes hus på Lidingö utanför Stockholm. Han ska också ha synts vid hennes kontor i centrala Stockholm. 

När Löwengrip släppte bilder på den man som stalkade henne kunde han identifieras. Polisen grep senare mannen, men däremot inte av den anledning att han förföljde henne och barnen. I nuläget är det fortfarande oklart om varför mannen greps då. 

Fortsätter att förfölja 

Nyligen flyttade Isabella och barnen till ett nytt hus, något som hon tidigare visat upp på sin Instagram.

Trots att hon nu bor på en ny adress har stalkern hittat dit. Under torsdagskvällen blev det stort polispådrag hemma hos Bella när hon fått syn på mannen och larmat 112.

Senare under kvällen berättade hon om händelsen på sin blogg: 

"Tuff kväll med polispådrag här hemma. Stalkern kom hit till mitt nya hus och gav sig inte. Jag fick ringa min livvakt och 112, Magnus var på plats först. Han fick jaga honom en lång stund men fick tillslut fast honom och sedan kom polisen och grep honom. Tre polisbilar utanför, oroliga barn och personal hemma som mådde dåligt." 

Hyllar polisen 

Vidare i blogginlägget hyllar hon polisen för deras insats. 

"Norrmalmspolisen gjorde ett jättefint jobb, tog det på allvar och var så gulliga mot mina barn. Ena gänget stannade en stund medan några åkte iväg med stalkern. Nu är han alltså gripen men vi får se hur länge. Antagligen släpps han imorgonbitti", skriver hon på sin blogg

Inte första gången mannen anmäls 

Det är inte första gången som mannen som stalkat Bella anmäls. Han har nämligen blivit det av fyra andra kvinnor, skriver hon på bloggen. 

Kontaktförbud

Under fredagskvällen meddelade Bella att mannen nu har fått kontaktförbud men att han släppts från polisens förvar. 

"Han har fått ett kontaktförbud nu som gäller var jag än befinner mig i sex månader. Men polisen ringde mig också nyss och sa att han blev släppt, han var frihetsberövad i ett dygn. Polisen sa att dom tror att han har förstått men att det inte finns mycket mer att göra nu. Skulle han kontakta mig ändå så kommer han bli häktad. Jag känner att Polisen har gjort det dom kunnat och att jag har fått ett bra bemötande", skriver hon på bloggen.

Nyheter24 skrev tidigare om när stalkern greps för första gången. Det kan du läsa mer om här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Följer du Isabella Löwengrip?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Celine Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.