Känner du igen Daniel Bromander i Talang? Det är inte så konstigt

Daniel Bromander, 38, var som 19-åring med i Filadelfiaförsamlingen i Knutby som involverades i ett av Sveriges mest omskrivna mordfall efter att en av församlingens pastorer, Helge Fossmo, förmådde en församlingsmedlem att döda Helges fru.


Talang 2019 har nog förvånat både publik, jury och produktion mer än något annat år. I kvällens avsnitt fick vi se ett ansikte som många av oss sett tidigare. 

Daniel Bromander, 38, steg under kvällen upp på scenen och levererade en sång som fick hela juryn att flyga baklänges. Efteråt frågade Alexander Bard chockat om han tidigare sjungit gospel eller sjungit i kör, och det var då det kom fram vad Daniel varit med om tidigare i sitt liv. Daniel var nämligen med i Filadelfiaförsamlingen i Knutby, där det ökända Knutbydramat ägde rum.

Knutbydramat syftar på händelserna kring ett mord i samhället Gränsta den 10 januari 2004, strax utanför Knutby i Uppsala län. Samtliga inblandade var medlemmar i Filadelfiaförsamlingen. Pastorn Helge Fossmos fru mördades och en annan församlingsmedlem skottskadades svårt.

Daniel och hans fru tog sig till slut ur församlingen och har nu fortsatt sitt liv tillsammans med sina barn. Bildkälla: TV4Play
Han berättar att han och hans fru tvingats gå i terapi för att kunna ta sig vidare. Detta har han berättat om i en SVT-dokumentären "När paradiset blev till ett helvete". Bildkälla: TV4play

Mordet och den följande rättsliga processen var huvudnyhet i svenska medier från att det skedde och under de följande två kvartalen efter 2004. 

Han hyllades stort av juryn efter sin sång. Bildkälla: TV4Play

Under sitt uppträdande berättar han för juryn om sina upplevelser i sekten och det traumat familjen tvingats gå igenom innan han kunde slå sig fri. 

– Det här har varit min största dröm, och nu är jag äntligen här, säger Daniel med tårar i ögonen. 

Hur det gick för Daniel ser du på TV4 och Tv4Play. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kände du igen Daniel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

3 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

3 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.