Mohombi, Melodifestivalen.
Här är 5 saker som du säkert inte visste om Mohombi. - Foto: Foto: Jessica Gow /TT, Stellapictures

Mohombi i Melodifestivalen – här är allt du vill veta

Mohombi är en framgångsrik världsartist som är känd för dängor som "Bumpy Ride" och "Coconut Tree". Han är även superaktuella för finalen i Melodifestivalen 2019. Men det finns en hel del som du säkert inte visste om honom.


Mohombi Nzasi Moupondo, bäst känd som Mohombi, blev ett känt namn i svenska hushåll när han slog igenom med låtarna "Bumpy Ride" och "Coconut Tree" år 2010. Men hur mycket kan du egentligen om artisten?

Artisten föddes den 17 oktober 1986 i stockholmsförorten Norsborg. Därefter studerade han på Rytmusgymnasiet.

Har samarbetat med stora artistnamn

Förutom framgången med dängan "Bumpy Ride" har Mohombi gjort låtsammarbeten med stjärnor som Lazee, Nicole ScherzingerNelly och Akon. 2016 vann hann även en Grammy Award för sin medverkan i Pitbulls album DALE

Flyttade till Sverige när han var 13

Mohombi föddes den 17 oktober 1986 i Kongo med en svensk mamma och kongolesisk pappa. 1999, när han var 13 år gammal, så flyttade han till Sverige tillsammans med sin familj. Familjen bosatte sig i Stockholm, och Mohombi väste upp i bland annat Norsborg och i Husby. 

Har 14 syskon

Mohombi har är en av 14 syskon, vilket gör syskonskaran relativt ovanlig i Sverige, där det är allra vanligast med tvåbarnsfamiljer, enligt Eurostat

Kan flera olika språk

Mohombi som har kongolesiska rötter kan prata flera olika språk. Bland annat franska, engelska, swahili, lingala och spanska.

Deltar i Melodifestivalen 2019

Tillsammans med sångaren Wiktoria gick Världsstjärnan direkt vidare till final efter deltävlingen i Göteborg. Med sitt bidrag "Hello" hoppas han kunna förmedla ett fint budskap till det svenska folket.

– Jag tycker att vi borde bli bättre på att hälsa varandra på gatan. Det förgyller dagen och gör att man känner sig bra. Jag har testat det hela mitt liv så jag rekommenderar det, säger Mohombi. 

Det är faktiskt inte första gången som Mohombi är med i Mello. 2005 deltog han som en del av gruppen Group Avalon med bidraget "Big Up. Men den gången blev han tyvärr utslagen redan under kvaltävlingen. 

– Nu är jag här helt plötsligt och ska delta själv för andra gången. Jag har ju varit med tidigare med min bror för många många år sen. Så nu kör vi, säger han i en intervju med Nyheter24, som du kan läsa mer av här. 

Mohombi satt sig nyligen ner i en smaskig intervju med Nyheter24. Den kan du läsa här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du rösta på Mohombi i Melodifestivalen 2019?
Tack för din röst!