Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hidden-aktuelle August Wittgenstein om singellivet : "Jag söker någon som är aktiv"

- 01/02/2019, 15:00

Tysk-svenske August Wittgenstein är högaktuell som Jonas Hellemyr i serien Hidden – Förstfödd. Skådespelaren, som för tillfället är singel, berättar för Nyheter24 vad han söker hos en tjej.

Tysk-svenske August Wittgenstein, 38, är aktuell med den nya thrillerserien Hidden – Förstfödd, där han spelar mot världsstjärnan Izabella Scorupco, 48. 

Det är en berättelse om sökandet efter sitt ursprung och tittarna får följa med på en jakt som leder oss in i en dold värld fylld av mörka hemligheter och okända krafter. August Wittgenstein spelar Jonas Hellemyr – som blir en så kallad Hidden efter en olycka i början av serien. 

– Min karaktär Jonas är en människa med övernaturliga begåvningar och Hidden handlar egentligen om ett samhälle med övernaturliga människor som lever bland oss och försöker hålla sig dolda från resten av samhället, säger August Wittgenstein till Nyheter24

För den svenska publiken kanske August Wittgenstein är lite av ett okänt ansikte –  men han är bland annat känd från de stora serierna The Crown och Das Boot. 

– Jag är halvtysk och halvsvensk och bodde även i USA i tio år. Så jag har jobbat främst i Tyskland, lite i USA och lite i England. Förutom The Crown och Das Boot har jag varit med i ett gäng tyska produktioner som inte har gått i Sverige. Så jag är lite okänd här, säger August Wittgenstein. 

August Wittgenstein.
August Wittgenstein är högaktuell som Jonas Hellemyr i serien Hidden – Förstfödd. Bildkälla: Viaplay. 

Wittgenstein föddes i Västtyskland och bodde där tills han blev 15 år gammal. Sedan flyttade han till Sverige och gick gymnasiet här. 

– Efter gymnasiet pluggade jag i både Frankrike och England. Sedan gick jag skådespelarutbildningen i USA. Så det blev lite av en internationell uppväxt tills jag kom tillbaka till Europa 2011. 

"Jag söker en positiv tjej" 

August Wittgenstein berättar för Nyheter24 att han är singel och är väldigt förtegen om han dejtar någon i nuläget.  

– Det är hemligt. Men det jag söker hos en tjej är positivitet, att hon har lust att göra saker och är aktiv. Det är inte så kul att bara sitta hemma i soffan och inte göra någonting. 

Wittgenstein tycker att det är viktigt att uppleva saker tillsammans och vill vara ute och jaga erfarenheter med sin partner. 

– Man behöver inte åka till Nordpolen, men det är kul att åka skidor, spela tennis och dyka tillsammans. 

Hidden – Förstfödd har säsongspremiär fredag 1 februari på Viaplay.

Se hela Nyheter24:s intervju med August Wittgenstein i klippet ovan. 

Tittar du på serien Hidden - Förstfödd?