Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Simon Nzinga har stammat i hela sitt liv – skapade kaos i kvällens Talang

- 01/02/2019, 20:47

Simon Nzinga, 22, gick upp på scenen under fredagens Talang och berättade att han stammat i hela sitt liv men att han trots det alltid haft en dröm att få hålla på med musik. Det hela slutade med att publiken stod upp och dansade.

Under kvällens Talang fick publiken minst sagt se taket lyfta.

Det var den 22-åriga Simon Nzinga från Jordbro som ställde sig på scenen till ett rungande jubel. Till en början var det nervöst och lite knackligt, vilket juryn snart skulle veta bakgrunden till. 

Simon har nämligen stammat sedan 8 års ålder, men alltid haft en dröm om att hålla på musik. 

– När jag var yngre hade jag faktiskt problem med att prata. Jag har stammat sedan jag var 8 men det är musiken som hjälpt mig vilket gjort att jag fått bättre självförtroende. Jag har inte vågat söka tidigare men nu var det dags, berättar Simon. 

Simon Nzinga
22-åriga Simon Nzinga har stammat hela sitt liv. Men idag ville han trotsa stamningen och köra fullt ut. Bildkälla: TV4Play

– Jag vet att det finns folk som stammar som vill hålla på med musik, men som inte vågar. Så jag vill visa att om jag kan så kan de också, säger han. 

– Halva din seger är att du kommit hit och står på scenen här idag, säger Alexander Bard

Det som händer sedan är ren och skär magi. 

Simon får alla i hela lokalen att satt ställa sig upp och dansa

Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso blev helt hänförd av Simons sång. Bildkälla: TV4Play
Talang 2019
Hela lokalen inklusive juryn ställde sig upp och dansade till den fantastiska låten. Bildkälla: TV4Play

Det hela slutar med tårar, skrik och jubel. 

– Du är en klar artist Simon. Du ska bara ut och köra din grej, skriker Bianca Ingrosso vilket får Simon att gråta glädjetårar. 

Talang ser du fredagar klockan 20.00 på TV4 och TV4Play. 

Gillar du att dansa loss?