Abbe blattelito
En 22-årig Instagramprofil har nu åtalats. - Foto: Instagramprofil

Svensk Snapchat-profil misstänks ha förgiftat sin flickvän – åtalas för mord

Det som först hanterades som ett självmord utreds nu som ett kallblodigt mord. En 22-årig man som är känd från Snapchat och Instagram åtalas nu för att ha förgiftat sin flickvän för att sedan lägga henne i ett badkar.


Det var i maj förra året som en kvinna i 30-årsåldern hittades död i ett badkar i en lägenhet i Solna, Stockholm. I lägenheten fanns även ett barn, rapporterade Aftonbladet.Polisen trodde först att det rörde sig om ett självmord, och platsen spärrades inte av för teknisk undersökning.  Men ett par dagar senare så fattade polisen misstankar mot en 22-årig man, som har ett långt brottsregister. 

Kvinnan hade ett par månader innan besökt polisstationen och berättat hur hon blivit slagen, knivhuggen och hotad av den 22-årige mannen. Drygt en månad senare var hon död. 

Kvinnan fotade själv sina skador. Bildkälla: Polisen
Sprutan och ampullen hittades i kvinnans lägenhet.Bildkälla: Polisen

Det var den 22-årige mannen som slog larm till polisen. I SOS-samtalet uppgav mannen att han inte kunde komma in i lägenheten.Genom brevinkastet kunde han prata med kvinnans lilla dotter som berättade att mamman var i badet, berättar Aftonbladet. 

En undersökning har visat att kvinnan hade små stickmärken på kroppen och att hon hade stora mängder tramadol i blodet. Halten tramadol var i sig mycket hög och utgjorde en dödlig förgiftning, enligt förundersökningen.

Enligt åtalet misstänks mannen ha förgiftat kvinnan med tramadol och placerat hennes kropp i badkaret.

Mannen förnekar mord.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.