Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk Snapchat-profil misstänks ha förgiftat sin flickvän – åtalas för mord

- 04/02/2019, 10:14 -

Det som först hanterades som ett självmord utreds nu som ett kallblodigt mord. En 22-årig man som är känd från Snapchat och Instagram åtalas nu för att ha förgiftat sin flickvän för att sedan lägga henne i ett badkar.

Det var i maj förra året som en kvinna i 30-årsåldern hittades död i ett badkar i en lägenhet i Solna, Stockholm. I lägenheten fanns även ett barn, rapporterade Aftonbladet.Polisen trodde först att det rörde sig om ett självmord, och platsen spärrades inte av för teknisk undersökning.  Men ett par dagar senare så fattade polisen misstankar mot en 22-årig man, som har ett långt brottsregister. 

Kvinnan hade ett par månader innan besökt polisstationen och berättat hur hon blivit slagen, knivhuggen och hotad av den 22-årige mannen. Drygt en månad senare var hon död. 

Svensk Snapchat-profil åtalas
Kvinnan fotade själv sina skador. Bildkälla: Polisen
Sprutan och ampullen hittades i kvinnans lägenhet.Bildkälla: Polisen

Det var den 22-årige mannen som slog larm till polisen. I SOS-samtalet uppgav mannen att han inte kunde komma in i lägenheten.Genom brevinkastet kunde han prata med kvinnans lilla dotter som berättade att mamman var i badet, berättar Aftonbladet. 

En undersökning har visat att kvinnan hade små stickmärken på kroppen och att hon hade stora mängder tramadol i blodet. Halten tramadol var i sig mycket hög och utgjorde en dödlig förgiftning, enligt förundersökningen.

Enligt åtalet misstänks mannen ha förgiftat kvinnan med tramadol och placerat hennes kropp i badkaret.

Mannen förnekar mord.