- Foto: Bildkälla: Amy Sussman/AP, Naina Helén Jåma/TT

Känslosamt på Grammisgalan när Avicii fick hederspriset

Tim "Avicii" Bergling hyllades på Grammisgalan 2019 och fick hederspriset. Hans pappa tog emot priset och höll ett känslosamt tal som berörde många.


Under kvällen hölls den årliga Grammisgalan på Annexet i Stockholm. Det var Daniel Hallberg tillsammans med Rennie Mirro som ledde galan. Flera av Sveriges främsta artister ta emot priser i olika kategorier och kvällen bjöd också på flera framträdanden.

Avicii fick hederspriset 

Tim "Avicii" Bergling som gick bort i april 2018, tilldelades hederspriset. På plats för att ta emot priset var hans pappa Klas Bergling. Han höll ett känslosamt hyllningstal till sonen – och det var nog inte ett öga torrt!

– Som Tims pappa är jag väldigt hedrad. Tim var en vänlig person med humor, stort allvar, ödmjuk och envis som synden. När det gällde musiken på gränsen till besatt, för att nå det optimala. Han var en blyg person som inte ville stå i centrum. Tim kände att han var den introverte. Vi saknar Tim, han lämnar en tomhet efter sig. 

Han fortsatte:

– Samtidigt har vi fått så mycket kärlek från alla hans fans, samarbetspartners i musikbranschen, arbetspartners och hans vänner. Hans musik spelas i nya forum och nya tolkningar. Det är vi väldigt stolta över och det värmer. Det är slående också att så många fans skriver om det intrycket han har gjort. Även i svårare livssituationer. Tim, vi tror att din musik kommer leva kvar och fortsätta att gläds människor. Tack Tim och tack för ordet, sa Klas Bergling. 

Efter talet framförde Daniel Adams Ray låten ”Somewhere in Stockholm”, en låt han och Tim skrev tillsammans som en hyllning till Stockholm.

Hittades död på hotellrum 

Det var den 20 april 2018 som Tim Bergling hittades död på sitt hotellrum i Oman, endast 28 år gammal. Sedan dess har han hyllats världen runt för den fantastiska musik han producerade. 

Några av kvällens vinnare 

Andra artister som fick ta emot pris var bland annat Robyn som tog emot Årets pop med albumet "Honey". Seinabo Sey fick ta emot priset Årets textförfattare med albumet "I'm A Dream". Robyn tog även hem priset för årets låt med "Missing U". Priset för årets artist gick till Z.E med "Min penna blöder". 

Läs här om alla artister som fick ta emot pris på Grammisgalan!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Såg du på Grammisgalan 2019?
Tack för din röst!