Andreas Weise, Google
Andreas Weise avslöjar hur ofta han googlar sig själv. - Foto: Pixabay

Andreas Weise om hur ofta han googlar sig själv: "En del"

Sångaren Andreas Weise var på plats på Grammisgalan 2019 i Annexet i Stockholm. Den gamle Idol-stjärnan fick svara på hur ofta han googlar sig själv, vem han skulle fastna i hissen med och vilken OS-satsning han skulle vilja göra.


Under Grammisgalan 2019 på Annexet i Stockholm träffade Nyheter24 Andreas Weise på röda mattan. Sångaren är son till legendaren Arne Weise och slutade femma i Idol 2010 – dessutom deltog han i Let's Dance året efter tillsammans med Sigrid Bernson

Under de senaste åren har han turnerat med sommarshowen Diggiloo och gjort den kritikerrosade hyllningen till Frank Sinatra tillsammans med bland annat Christer Sjögren.

– Det känns väldigt kul att vara tillbaka i den här stora branschfesten som det är för oss artister och låtskrivare, säger Andreas Weise till Nyheter24.

32-åringen tyckte att Robyn förtjänade att få en grammis för sitt stora år med albumet Honey. Dessutom var han väldigt nöjd över att så många tjejer hade blivit nominerade. När han fick frågan om hur han skulle vara på efterfesten så svarade han att hans nya tillskott i familjen skulle göra det svårt för honom att festa loss ordentligt.

– Jag har en ettåring hemma nu och hon gör sig hörd om man säger så. Så vi får se hur mycket frispel jag får från min tjej. Om det är riktigt kul så får jag sova i gästrummet. 

Hur ofta googlar du dig själv?

– Oj, det var mycket mer förr. Men när man blev äldre så insåg jag att det inte var så kul för det skrivs inte så mycket längre. En del, absolut.

Vill fastna i hissen med Robyn

Av alla människor som är på plats här i kväll, vem skulle du helst vilja fastna i hissen med?

– Jag skulle nog säga Robyn för jag har en del frågor. Jag skulle fråga lite varför hon var borta så länge. Vad som gjorde att hon fick tillbaka lusten att skriva igen i och med att jag själv är i den processen att släppa musik igen.

Om du skulle göra en OS-satning, vilken gren skulle du satsa på?

– Definitivt backhoppning. Därför att jag är så jävla höjdrädd och jag vet att det skulle gå åt helvete, men då vet jag i alla fall att man hade utmanat sig själv "big time". 

Vad ser du mest fram emot 2019?

– 2019 ser jag mest fram emot att släppa musik. Att få fortsätta på det spåret att komma utomlands. Det är stora drömmar som äntligen fyller in. Så jag ser fram emot det här året mer än någonsin. 

Andreas Weise skulle vilja fråga ett och annat till superstjärnan Robyn. Bildkälla: Andreas Paulsson/Malmö Opera
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lyssnar du på Andreas Weises musik?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

1 timme sedan
Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

1 timme sedan
Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

1 timme sedan
Hundratusentals svenskar bänkar sig framför "Trädgårdstider" varje vecka och SVT-programmet engagerar många i sociala medier. Men nu har en av "Trädgårdstider"-profilerna, som hade 96 000 följare, plötsligt försvunnit från Instagram.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

1 timme sedan
Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Zara Larssons konsert hotas av väderkaos

1 timme sedan
Zara Larssons konsert i Dubai på torsdagskvällen hotas av väderkaos. Staden har de senaste dagarna drabbats av regnoväder och massiva översvämningar, flygplatsen och skolorna är stängda och befolkningen uppmanas att hålla sig inomhus.