Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

The Lovers of Valdaro – det här visste du inte om bandet

- 16/02/2019, 11:19 -

The Lovers of Valdaro ställer upp i Melodifestivalen 2019. Bandet gör, i och med sin medverkan, debut i den prestigefyllda tävlingen. Här är allt du inte visste om dem!

Melodifestivalen 2019 är äntligen i full rullning. Detta år så bjuds vi tittare på gamla bekanta ansikten så som Arja Saijonmaa, Martin Stenmarck och många många fler.

Men som vanligt så är det såklart några debutanter som ställer upp i årets upplaga av den populära musikfestivalen. 

Några som ställer upp för första gången är bandet The Lovers of Valdaro som sa så här om deras medverkan i Melodifestivalen till Youplay:

– Det är en superbonus att få synas i det här mellocirkuset. Vi brinner så mycket för det här. Vi har festat med det här i alla år som har funnits, alla deltävlingar och att få vara med – det är en glädjespridare. Nu får vi vara med inne i bubblan liksom. Det är en jättedröm som ett nystartat band att få komma ut i det här.

Vi på Nyheter24 har listat lite saker du förmodligen inte visste om bandet som gör debut i Melodifestivalen.

Vilka består bandet av?

Ja – vilka är det som frontar bandet? Inga mindre än Erik Gabriel och Adam Warhester som mer eller mindre bildade bandet av en ren och skär slump.

– Vi träffades ute en blöt kväll i Stockholm! Genom gemensamma vänner så började vi snacka i baren och det visade sig vara den bästa ”bar-dejten” ever. Vi pratade direkt om vår passion för musik och att vara med att skapa nåt eget, sa duon i en intervju med QX.

Det speciella namnet

Vissa band väljer namn bara för att de ser lite coolt ut. Inte dessa boys däremot – de valde namnet av en helt annan anledning, en djupare sådan.

Namnet är nämligen taget från det könlösa skelettparet som nyligen hittades i den italienska staden Valdaro. 

– 2007 hittades ett skelettpar som varit begravda i över 6000 år. Dom hittades i den italienska staden Valdaro. Skeletten höll om varann som ett kärlekspars sista omfamnad. Det finns inga tecken på om det är man eller kvinna, två män eller två kvinnor, sa duon till QX om bandets speciella namn och fortsatte:

– Det är precis vad vi vill stå för. Kärleken handlar inte om vilket kön en människa man älskar så länge det är kärlek.

Bandet har endast funnits i cirka ett år

Trots att bandet låter samspelta och har en aura som de allra mest rutinerade rävarna så är bandet oerhört nystartat. Något som de även pratade om i en intervju inför melodifestivalen med Youplay.

– Vi tar med oss allt vi varit med om. Vi är bara i uppstarten, vi har inte ens fyllt ett år som band. Vår första spelning var ju P4 nästa. Sen var det mello och vi bara "Whaat?", sa duon i intervjun då.

De spelade på invigningen av Europride 2018

Bandet fick en kickstart på deras karriär och fick faktiskt vara en av alla som frontade Europride som höll till i Stockholm och Göteborg under 2018. Vilken grej va?

Brukar du titta på Melodifestivalen?