Pagan Fury
Pagan fury i Melodifestivalen 2019 – allt du vill veta om bandet - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Pagan Fury i Melodifestivalen 2019 – allt du vill veta om bandet

Pagan Fury ställer upp i Melodifestivalen 2019. Det här kanske du inte visste om bandet!


Pagan Fury är ett folk-metal band som grundades av sångerskan Arven Latour. Nu är de aktuella i Melodifestivalen 2019 med bidraget "Stormbringer".

När sångerskan inte är utklädd heter hon egentligen något annat. Hade du koll på det?

Här kommer några saker du kanske inte visste om Pagan Fury.

Sångarens riktiga namn

Pagan Furys sångerska kallas Arven Latour, men hennes riktiga namn är Mia Stegmar. Hon har vuxit upp vid Holmsund utanför Umeå. 

– Vi är en stor, härlig och mäktig kraft som kommer slå tittarna med storm, säger hon till SVT

Medverkade i ett spel

Den 13 november 2018 släppte spelföretaget sin femtonde nyutgåva av spelet "Crusader Kings II: Holy Fury". Bandet hörde av sig och frågade om deras specialskrivna låtar kunde vara med i spelet, vilket spelföretaget gick med på, skriver DiGital

Lyckad debut-EP

I november 2018 släpptes bandets debut-EP "Pagan Fury" och fick ett lyckat mottagande av gamers över hela världen. EP:n var en del i ett spel av svenska spelutvecklaren Paradox Interactive. 

Så beskriver Arven deras musik

Sångerskan Arven Latour beskriver deras musik som en "Episk saga om hjältinnor, krigare och olika sorters väsen". Musiken har ett tydligt fokus på Arwens karismatiska röst som både leder musiken och bandet genom en storm av känslor, skriver 2Entertain.


Pagan Fury medverkar i Lidköping. Foto: Jessica Glow/TT

Fick kritik på grund av reklam

I podcasten Mediepodden menar Olle Lidbom och Emanuel Karlsten att bandets medverkan strider mot Public services principer om kommersiella reklamuppdrag. Pagan Fury samarbetar med spelbolaget Paradox interactive och flera av bandets låtar hörs i deras spel, skriver SVT Nyheter. 

Melodifestivalens projektledare, Annette Helenius svarade på kritiken i ett sms till SVT Nyheter.

”Pagan Fury är ett band som släppt musik innan de blev signade av Paradox, som agerar och verkar som ett traditionellt skivbolag. För att försäkra oss att det inte fanns en dold agenda träffade vi Paradox och förklarade förutsättningarna för medverkan i Melodifestivalen, vilka är samma för alla tävlande låtar.

Paradox har garanterat oss att bandet inte kommer att associera sig med kommersiella budskap eller produkter under karensen för Pagan Furys medverkan."

Vill du läsa mer om Melodifestivalen 2019? 

Nyheter24 har tidigare skrivit att Youtube-stjärnan Vlad Reiser glömde bort namnet på sin låt.

Går Pagan Fury vidare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Richards tolkar Lou Reed på hyllningsalbum

Favoriter med blandade känslor

2 timmar sedan
Blir det en skånsk dragdrottning, norska tvillingar eller norrländsk gospel i finalen i Friends Arena? I kväll avgörs sista deltävlingen i Melodifestivalen.

Så ofta nämner Bianca Ingrosso Caia – utan att märka det som reklam

2 timmar sedan
Influencers är dåliga på att reklammärka sina kommersiella inlägg i sociala medier, visar en ny EU-granskning. Syns samma tendenser på Bianca Ingrossos Youtube, och i utsträckningen hon pratar om Caia Cosmetics utan att märka det som reklam? Vi lät AI undersöka saken – det här kom vi fram till.

Designern och modeikonen Iris Apfel är död

idag 06:18
Den excentriska textilexperten, designern och modeikonen Iris Apfel är död.

Nobelpristippad författare stämplas som "agent"

igår 21:14
Den ryska exilförfattaren Ljudmila Ulitskaja stämplas som "utländsk agent". Som skäl anger Rysslands justitiedepartement att Ulitskaja har motsatt sig kriget i Ukraina och propagerat för hbtq-relationer.

Springsteen släpper nytt samlingsalbum

igår 18:06
Amerikanen som var "född att springa" sammanfattar sin 50 år långa succékarriär genom samlingsalbumet "Best of Bruce Springsteen" som släpps 19 april, skriver Sony Music i ett pressmeddelande.