Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är allt du vill veta om Mello-aktuella Anton Hagman

- 23/02/2019, 12:37

20-åriga popstjärnan Anton Hagman är högaktuell i Melodifestivalen 2019. Han tävlar i årets fjärde deltävling som hålls i Lidköping. Men vem är han egentligen? Här är 4 saker som du vill veta om honom!

Anton Hagman föddes den 8 september 1998 i Västerås och gjorde sitt stora genombrott när han var med i Melodifestivalen 2017 med låten "Kiss You Goodbye". Men vem är han egentligen och vad har han gjort mer i livet? 

Nyheter24 har listat fyra saker som du vill veta om den unga artisten. 

Covers på Youtube 

Innan Anton slog igenom i Melodifestivalen 2017 publicerade han videoklipp på Youtube där han sjöng och spelade in flera covers. Kanalen har över 37 000 följare.

Var väldigt mobbad och under hot

Anton växte upp i Västerås men när han gick i högstadiet fick han byta skola hela två gånger. Detta var på grund av att han blev väldigt mobbad och fick hot under skolgången. 

Redan under skoltiden hade Anton börjat lägga upp Youtube-videos på sig själv, vilket gjorde honom till en lokalkändis, något som killarna i samma ålder inte gillade.

– Jag var dundermobbad och under hot. Jag kunde inte gå på stan av risk för att bli nedslagen. Allting handlade om uppmärksamheten jag hade runt mig och jag bytte skola jättemånga gånger, har han sagt till Aftonbladet

Mello-låten är en kärlekshyllning till flickvännen 

I Melodifestivalens sista deltävling i Lidköping tävlar Anton Hagman med låten "Känner dig". Det är en låt som han varit med och skrivit. Den handlar om hans flickvän Wilma Holmqvist

– Låten handlar om en kärlek som är värt att hålla fast vid och att man vet om att man aldrig kommer att hitta någonting bättre. Så man kan lika gärna hålla kvar vid varandra. Wilma är den enda personen som jag har varit kär i på riktigt och haft ett riktigt förhållande med. Så typ alla mina låtar handlar om henne, säger Anton till Nyheter24. 

Paret gjorde slut under en period 2018 men har hittat tillbaka till varandra och "Känner dig" handlar om den perioden. 

– Vi gjorde slut i några veckor och låten handlar om den perioden. Inte just specifikt vad som hände för det är inte det som spelar roll. Det som spelar roll är att vi känner att vi vill vara med varandra efter allting. Även fast man knuffar ifrån varandra är det ändå bara kärlek emellan en egentligen, säger Anton till Nyheter24.

Wilma och Anton. Bildkälla: Instagram/anton_hagman

"Jag kan inte dansa"

När Anton Hagman ställde upp i Melodifestivalen 2017 var det många som tyckte att han var slående lik en annan gammal Mello-artist, nämligen Anton Ewald. Men enligt Anton Hagman är det mycket som skiljer dem åt, bland annat hur de rör sig. 

– Jag kan inte dansa alls, för det första. Han gör musik som man kan dansa till. Dansen är nog den största skillnaden, berättade Anton Hagman för SVT Nyheter

Anton Hagman och Anton Ewald. Lika? Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT, Janerik Henriksson/TT

Nyheter24 har även skrivit om 16-årige Bishara Morad som tävlar i Melodifestivalens fjärde deltävling. Läs allt du vill veta om honom här!

Visste du vem Anton Hagman var sedan innan?