Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skådespelaren Bruno Ganz har dött – blev 77 år gammal

- 16/02/2019, 14:01 -

Schweiziske skådespelaren Bruno Ganz gick bort på fredagskvällen i sitt hem. Ganz är känd för sin roll som Adolf Hitler i filmen "Undergången". Han blev 77 år gammal.

Bruno Ganz är som mest känd för sin roll som Adolf Hitler i tyska filmen "Undergången", från år 2004. Han har medverkat i flera andra engelsktalande filmer, som exempelvis "The Counselor" och "The Reader". Och i Tyskland är han riktigt känd för den tysktalande film- och teaterpubliken. 

Men det var i filmen "Den amerikanske vännen" från 1977 som Ganz slog igenom.

Blev 77 år 

I juli i fjol ställde Ganz in ett framträdande i Salzburg. Orsaken till det var hälsoskäl. En månad senare, i augusti, blev det offentligt att han drabbats av tarmcancer.

Ganz gick bort på fredagskvällen i sitt hem i Zürich, Schweiz. Skådespelaren blev 77 år gammal. Det rapporterar BBC som tidigare skrivit om att Ganz ska ha diagnostiserats med tjocktarmscancer.

Nyheter24 har tidigare skrivit om mysteriet kring Elvis Presleys död. Ingen vet hur han dog, vet du? Här kan du läsa mer om mysteriet.

Har du sett filmen "Undergången"?