Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sångaren R Kelly åtalas för 10 sexuella övergrepp

- 22/02/2019, 20:29 -

Den 52-årige sångaren R Kelly åtalas för flera sexuella övergrepp. Enligt uppgifter rör det sig om fyra offer, varav tre är minderåriga.

Under fredagskvällen rapporterar flera amerikanska medier att sångaren R Kelly åtalas för sexuella övergepp. Totalt rör det sig om 10 sexuella övergrepp, skriver tidningen Chicago Sun-Times. 

Enligt tidningen visar dokument att det rör det sig om fyra offer, varav tre är minderåriga. 

En domare har godkänt en arresteringsorder för R Kelly.

Artistens advokat Steven Greenberg meddelade under fredagen att han inte visste om att hans klient blivit åtalad. Greenberg har tidigare sagt att Kelly förnekar alla anklagelser, rapporterar Chicago Sun-Times.

Även nu nekar han till brott.

Videoinspelningar 

Den kända advokaten Michael Avenatti har berättat att han nyligen lämnat över videoinspelningar där artisten ska haft sex med en 14-årig flicka. Enligt uppgifter är det ett juridiskt ombud som har inspelningen. Däremot uppger Chicago Sun-Times att det under fredagen var oklart om den videoinspelningen har samband med åtalet. 

Avenatti twittrade under fredagen att R Kellys tid "är över". 

"Efter 25 år av flera sexuellt utnyttjande och övergrepp på minderåriga tjejer – dagarna för R Kelly är räknade" 

Advokatens tweet under fredagen. Bildkälla: Twitter

Inte första gången 

Det är inte första gången artisten anklagas för sexuella övergrepp. I över 20 år har han utpekats för sexuella trakasserier och övergrepp. 

I dokumentären "Surviving R Kelly" vittnar ett flertal unga kvinnor om R Kellys övergrepp – däribland musiker, producenter och vittnesmål som alla anklagar artisten för olika brott och övertramp.

Dokumentären hade premiär i början av 2019 och Nyheter24 har listat de grövsta anklagelserna mot r-b-artisten. Det kan du läsa mer om här!