Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TV4-profilen som häktades misstänkt för våldtäkt släpps på fri fot

- 25/02/2019, 14:27 -

Det var under måndagseftermiddagen som Aftonbladet mottog uppgifter om att den häktade TV4-profilen släppts på fri fot. "Han är inte längre misstänkt för fullbordad våldtäkt".

Det var under torsdagseftermiddagen som en känd TV4-profil greps och anhölls. Mannen förekommer ofta i ett av TV4:s mest populära program och misstänks nu för att ha våldtagit en person. TV4-profilen och den utsatte personen ska känna varandra sedan tidigare och enligt uppgifter till Aftonbladet skedde den misstänkta våldtäkten i en arbetsrelaterad situation. Åklagaren begärde häktningsförhandling under slutet av förra veckan.

Men profilen nekade och valde att överklaga till hovrätten. Under måndagen har åklagaren fattat beslut om att släppa TV4-profilen på fri fot.

– Jag släppte honom precis. När vi hållit ytterligare förhör i ärendet har misstanken försvagats. Han är inte längre misstänkt för fullbordad våldtäkt, säger Christina Voigt till Aftonbladet. 

TV4