Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är fem saker du vill veta om simhopparen Anna Lindberg

- 05/03/2019, 17:44 -

I kvällens avsnitt av Superstars 2019 träffar vi simhopparen Anna Lindberg. Vi har listat fem saker som du kanske inte visste om idrottsstjärnan.

Den gamla simhoppsstjärnan Anna Lindberg, 37, är en av deltagarna i det profilrika programmet Superstars 2019. Nu återstår det endast två avsnitt av årets säsong och fem gamla rävar är kvar och tävlar om den åtråvärda segern.

I tisdagens avsnitt ska de göra upp i en stentuff mountainbike-tävling, för att sedan göra upp i en obehaglig vattentävling. Nyheter24 har listat fem saker du kanske inte visste om simhopparen.

Anna Lindberg föddes 16 november 1981 i Karlskoga och har representerat Sverige i EM, VM och OS. Anna Lindberg avslutade karriären 2012.

Medaljregn

Anna Lindberg har hela 73 SM-guld och sex EM-guld på sin meritlista. Hon var mest framgångsrik på 1– och 3 meterssvikten. Dock tog Anna aldrig någon medalj under sina fem OS-framträdanden, utan slutade femma som bäst i Sydney 2000.

Var gift med hockeystjärnan

Simhopparen var gift med det gamla hockeyproffset Calle Steen mellan 2013-2015. Calle blev draftad av NHL-laget Detroit Red Wings som ung och spelade även för Leksand och Färjestad i Elitserien på senare år. Tillsammans har de två barn.

Legendar till mamma

Anna Lindberg är dotter till en av Sveriges främsta simhoppare genom alla tider, nämligen Ulrika Knape Lindberg. Hon har vunnit både OS-guld och OS-silver, vilket är prestationer som belönades med Svenska Dagbladets Bragdguld. Även hennes man Mathz Lindberg, pappa till Anna, är en före detta simhoppare.

Slog igenom som 14-åring

Anna Lindberg fick sitt stora genombrott när hon 14 år gammal debuterade på den allra största idrottsscenen, nämligen OS i Atalanta 1996. Simhopparen slutade på en sensationell åttondeplats, vilket hon beskrev för Expressen som stunden hon klev ur mamma Ulrikas skugga.

Kom tvåa i Mästarnas mästare 2013

Anna Lindberg har tidigare varit med i liknande program som Superstars, nämligen Mästarnas mästare. 2013 slutade hon tvåa i tävlingen bakom skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg

Se klippet ovan när deltagarna i Superstars chockas över Anna Lindbergs medaljer!

Anna Lindberg
Anna Lindberg under OS I London 2012. Bildkälla: Mark J. Terrill/AP

Missa inte Superstars 2019 som sänds 5 mars klockan 21:00 på Kanal 5!

Tittar du på Superstars?