Deltagarna i TV4:s äventyrsprogram Expeditionen
Nu presenteras deltagarna i TV4:s nya äventyrsprogram Expeditionen. - Foto: Janne Danielsson/SVT/TT Bild, Ulf Palm/TT Bild, AP Photo/Tashi Sherpa/TT Bild, Stella Pictures.

Persbrandt, Kallur och Peczynski i TV4:s "Expeditionen"

Skådespelaren Mikael Persbrandt, popstjärnan Little Jinder och idrottsstjärnan Sanna Kallur är några av deltagarna i TV4:s nya äventyrsprogram "Expeditionen".


Mikael Persbrandt, Little Jinder, Sanna Kallur, Stefan Larsson, Väder-Nils och Dominika Peczynski är deltagarna i TV4:s nya satsning "Expeditionen". 

Kändisgänget ska tillsammans med äventyraren Johan Ernst Nilson bestiga berget Lobuche Peak.

Berget, som ligger i Himalaya, sträcker sig 6 119 meter över havet.

Johan Ernst Nilson och prinsessan Madeleine. Johan Ernst är expeditionsledare i programmet. Bildkälla: Stella Pictures.

– Deltagarna står inför en enorm utmaning. Tänk dig att du vaknar upp i tältet på nära 6000 meter, det är 15 minusgrader utanför. Du har vandrat i flera dagar, höjdsjukan har satt sina spår och du är helt slut. Du kanske har köldskador, en svidande solbränna och varenda led i kroppen bara skriker åt dig att ge upp. Men väl utanför tältet ser du toppen och du vet att när du väl bara når dit så är det värt varenda slitsamma steg du har tagit på denna resa. Jag brukar säga att allt är möjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid, säger Johan Ernst Nilson, expeditionsledare, i ett pressmeddelande.

Inspelningen av programmet inleds snart, och i höst är det premiär för äventyrsprogrammet. Totalt kommer det bli åtta delar av "Expeditionen".

Här är alla deltagare i "Expeditionen":

Mikael Persbrandt
Skådespelaren Mikael Persbrandt, 55, är kanske mest känd för sin roll som Gunvald Larsson i "Beck" och som Carl Hamilton i "I nationens intresse" och "Men inte om det gäller din dotter". Persbrandt är sambo med journalisten Sanna Lundell

Mikael Persbrandt. Bildkälla: Stella Pictures

Stefan Larsson
Stefan Larsson, 54, är regissör på Dramaten och teaterchef i Danmark. 

Stefan Larsson. Bildkälla: Carl Bredberg/SvD/TT Bild

Sanna Kallur
Sanna Kallur, 38, är idrottare med många SM-guld under bältet. Kallur har ännu världsrekordet på 60 meter häck. 

Susanna Kallur. Bildkälla: Ulf Palm/TT Bild

Nils ”Väder Nils” Holmqvist
Meteorologen Väder-Nils känner de flesta igen från SVT:s väder. 

Väder-Nils. Bildkälla: Janne Danielsson/SVT/Handout/TT Bild

Josefine ”Little Jinder” Jinder
Popstjärnan Josefine "Little Jinder" Jinder, 31, har släppt flera hyllade album. Hennes senaste skiva "Hejdå" släpptes 2018. Little Jinder är känd för låtar som till exempel "Vita bergens klockor". 

Little Jinder. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Dominika Peczynski
Dominika Peczynski, 48, var tidigare en av medlemmarna i Army of Lovers. Hon driver idag PR-byrån Mafioso. Dominika är gift med Anders Borg. 

Dominika Peczynski. Bildkälla: Stella Pictures
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Låter det spännande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

2 timmar sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

2 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

3 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.