Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Michael Jacksons familj i storbråk efter "Leaving Neverland"

- 14/03/2019, 11:32

Michael Jacksons syster Janet Jackson vägrar att uttala sig om dokumentären "Leaving Neverland" där hennes bror anklagas för sexövergrepp mot barn. Det har lett till ett storbråk inom familjen.

I dokumentären "Leaving Neverland" riktar de idag vuxna männen Wade Robson och James Safechuck anklagelser mot den nu avlidna popstjärnan Michael Jackson. 

Wade och James hävdar att de som barn blev sexuellt utnyttjade av Jackson, och i dokumentären berättar de detaljerat om de fruktansvärda övergrepp de ska ha blivit utsatta för.

Dokumentären har blivit ett hett samtalsämne, och delat upp tittarna i två läger. Vissa väljer att inte tro på anklagelserna mot Jackson, medan andra tror på deras upplevelser. 

James Safechuck
James Safechuck träffade Michael Jackson under inspelningen av en Pepsi-reklam. Bildkälla: Youtube

Anklagelser om sexuella övergrepp mot barn följde Jackson under en stor del av hans karriär. År 2005 så åtalades Jackson för att ha förgripit sig på en cancersjuk pojke år 2003.

Wade Robson
Wade Robson som barn, här år 1990. Han hävdar att han var sju år gammal när övergreppen började. Bildkälla: Instagram/waderobsoncreations

Jackson stod bland annat åtalad för att ha gett barnet alkohol och sedan förgripit sig på honom. Rättegången blev en långdragen historia, men i juni år 2005 så friades Jackson på alla åtalspunkter.

Michael Jackson
Michael Jackson friades på alla punkter under rättegången år 2005. Bildkälla: Robyn Beck/AP/TT Bild

Michael Jacksons familj har tillbakavisat alla anklagelser, men en som inte har sagt ett knyst sedan dokumentären såg dagens ljus är Michaels syster Janet Jackson, 52. Hon kallas nu för en "förrädare" och enligt The Sun så ligger nu Jacksons familj i krig mot Janet. 

En källa nära familjen Jackson berättar nu för The Sun att Janets agerande har väckt upprörda känslor. 

LaToya, Michael och Janet Jackson
LaToya, Michael och Janet Jackson år 2004. Bildkälla: AP Photo/Ed Souza/TT Bild

– Den senaste veckan har det diskuterats i familjen Jackson om dokumentären och hur det kommer att påverka Michaels arv och eftermäle. Alla ville att Janet skulle uttala sig och fördöma dokumentären eftersom hon är en av de mest ansedda familjemedlemmarna efter Michael. De känner att hon kunde ha gjort mer för att stötta honom. Flera släktingar har klargjort hur de känner och försökt pressa Janet att säga att Michael var oskyldig, säger källan till The Sun. 

Enligt källan så sätter Janet sin karriär före allt. 

– Familjen känner att hennes tystnad är talande men hon vill inte säga något. Hon vet helt enkelt inte vad som hände och känner inte att hon kan säga något, säger källan vidare. 

Nyligen skrev Nyheter24 om hur Michaels syster LaToya Jackson tidigare har anklagat sin bror för sexövergrepp mot barn. Mer om det kan du läsa här.