Mike Thalassitis
Mike Thalassitis har hittats död. - Foto: Instagram @mike_thala

Polisen bekräftar: Love Island-profilen Mike Thalassitis tog sitt liv

Under lördagen hittades Mike Thalassitis, 26, död i en park nära sitt hem. Det har spekulerats om vad som har hänt Love Island-profilen. Men på söndagen bekräftade polisen att 26-åringen begått självmord genom hängning.


Mike Thalassitis var en framgångsrik fotbollsspelare i klubben Margate. Det tog lång tid innan chocken la sig när han plötsligt dök upp i tv-rutan år 2017. Ja, 26-åringen sadlade verkligen om helt och hållet. Utan att meddela sin fotbollsklubb klev han nämligen in som en av deltagarna i dokusåpan Love Island UK.

Det visade sig att Thalassitis avslutat sin fotbollskarriär för att delta i succéprogrammet.

– Min tränare kommer att bli rasande. Men jag bryr mig inte. Det var en för bra möjlighet för att tacka nej, sa Thalassitis när han entrade programmet.

Ledsen över sin mormors bortgång

Under lördagen rapporterade BBC att dokusåpa-stjärnan avlidit. Att han ska ha hittats i sitt hem i Essex.

Men under söndagen kom det nya uppgifter, som polisen sedan bekräftade.

Thalassitis hittades i en park nära sitt hem. Han hade hängt sig, rapporterar The Sun. De skriver även att att dokusåpa-stjärnans mormor precis gått bort vid 94 års ålder och att han även hade en del skulder.

Margate sörjer

Fotbollsklubben Margate har också bekräftat Thalassitis bortgång. 

"Margate Football Club är djupt ledsna att en av våra tidigare spelare, Mike Thalassitis, har gått bort. Vi vill gärna framföra vår djupaste sympati till Mikaels familj, vänner och kära under denna extremt svåra tid", skriver klubben på sin hemsida.

Vädjar om att tv-tittarna ska ifrågasätta allmänna bilden

Montana Brown var en av deltagare under samma säsong av Love Island som Thalassitis. Hon vädjar nu att tv-tittarna ska ifrågasätta den allmänna bilden av honom.

– Mike var så missförstådd. Han var på tv och flörtade med tjejer och alla hade en bild av honom som en klassisk snubbe som inte hade några känslor. Men Mike var en reflekterande, omtänksam och lojal kille som skulle göra allt för sina vänner och sin familj. Jag är chockad över att han är död. Jag kan inte fatta att det är sant, jag pratade med honom i går, säger Brown, rapporterar Expressen.

Mår du dåligt eller känner du någon som gör det och behöver hjälp? Vid akuta lägen eller vid tankar på självmord, ring alltid 112. Annars finns en stödlinje för personer med tankar på självmord, ring då 90101.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!