John Lundvik
John Lundvik öppnar upp om kollapsen efter vinsten i Melodifestivalen 2019. - Foto: Henrik Montgomery/TT, SVT

John Lundvik om kollapsen efter mello: "Jag sov i 24 timmar"

John Lundvik krossade motståndet i Melodifestivalen 2019 med låten "Too Late For Love". Men i kvällens Skavlan pratar han ut om kollapsen efter segern.


John Lundvik, 36, vann Melodifestivalen 2019 med dunder och brak. Han krossade motståndet med sitt bidrag Too Late For Love och kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest som går av stapeln i Tel Aviv, den 18 maj.

Men i kvällens avsnitt av Skavlan berättar John Lundvik om tiden efter segeryran. För dagen efter finalen av Melodifestivalen så skulle artisten gå upp tidigt på morgonen för att medverka i ett program där han skulle prata om känslorna efter vinsten.

– Jag gick upp klockan 8. För då är det ett program som ska spelas in som heter just "Dagen efter" och som handlar om hur det känns dagen efter, säger John Lundvik i Skavlan.

Efter en gedigen insats på Friends Arena och efter ett hårt festande på efterfesten, på Berns, i Stockholm, så var inte artistens energi riktigt på topp längre. 

– Och efter det så kommer man hem till en tvååring, en fyraåring och en sambo, säger han.

Han fortsätter:

– Och då sa min kropp: "Vänta lite nu."

John Lundvik sa då till sin familj att han skulle gå och vila en stund. Men den vilostunden blev lite längre än planerat.

– 24 timmar senare så vaknar jag upp och insåg då att jag har sovit ett dygn, säger han.

Han fortsätter:

– Jag var helt färdig.

Se klippet ovan när John Lundvik berättar om kollapsen efter mello!

John Lundvik gästar kvällens Skavlan. Bildkälla: SVT

Missa inte Skavlan som sänds 22 mars klockan 21:00 på SVT1!

John Lundvik har tidigare varit i blåsväder efter sin medverkan i "Framgångspodden" med Alexander Pärleros. Läs mer om det här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer John Lundvik vinna Eurovision?
Tack för din röst!