Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tittarstorm på sociala medier efter mobbningen i Robinson

- 25/03/2019, 14:26 -

En av deltagarna i Robinson 2019, Carl Hamilton, anklagas för mobbning efter att ha hånat deltagaren Linn Lund som ”den korta och tjocka”. Nu rasar tv-tittarna på programmets Facebooksida.

Deltagaren Carl Hamilton, 29, har hamnat i blåsväder efter inledningen av Robinson 2019. Juristen har uppmärksammats för sitt sätt att uttrycka sig i programmet. Bland annat har han kallat deltagaren Linn Lund, 29, som "den korta och tjocka". 

Nu rasar tittarna mot TV4 och Robinson. På sociala medier kritiserar ett flertal upprörda personer kanalen för att låta Carl Hamiltons beteende fortgå.

”TV4 reagerar inte på mobbning, ovanligt. Tråkigt och pinsamt att titta på” skriver en tittare på programmets facebooksida

”Jag blir illamående av CH agerande, bedrövligt och mycket illa av TV4. Det är inte underhållning!”, skriver en annan. 

Ångrar ingenting

Carl Hamilton menar själv på att han inte gick över gränsen när han kallade Linn Lund för "kort och tjock". I en intervju med Nöjesbladet säger han att Robinson går ut på att överleva och det handlar om att ta bort den svagaste länken.

– Om jag sitter i en synk och ska presentera för tittarna hur jag tänker och rationaliserar, och om det då kommer till att välja bort den svagaste i laget, så väljer man kanske inte bort den individen som är utbildad dykare och i väldigt bra form till fördel för en person som är kort och tjock, säger han till Nöjesbladet.

När han får frågan om hur han ser på att tittarna anklagar honom för mobbning så svarar han att det är deras uppfattning. Carl Hamilton anser fortfarande att Linn är kort och tjock, och att hon är sist i laget baserat på sina fysiska egenskaper.

– Jag har inget personligt agg mot Linn, snarare tvärtom, vi har haft mycket kontakt efter att avsnitten sänts. Hon verkar inte själv ha tagit så illa upp, säger han.

Försökte slå ut tänderna på honom

På Carl Hamiltons Instagram (som för övrigt är privat) så besvaras följarnas frågor till programmet. Där listar han bland annat "Mest-puckade" och skriver att Adnilson försökt att "döda honom" under inspelningen.

"Adnilson fick damp totalt och skulle döda mig och slå ut mina tänder vilket kan tyckas onödigt om vi ponerar att jag är död när han slår ut tänderna.", skriver han på Instagram story.

Carl Hamilton
Carl Hamilton besvarade kritiken efter mobbningsanklagelserna. Bildkälla: TV4

Robinson sänds söndag till torsdag i TV4 och TV4 Play.