Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dramaten ställer in föreställningar efter dokumentär om Josefin Nilsson

- 25/03/2019, 15:47 -

I dokumentären "Älska mig för den jag är" framkommer det att sångerskan Josefin Nilsson blev fysiskt och psykiskt misshandlad av sin pojkvän. Mannen är skådespelare, och nu har Dramaten ställt in en pjäs där han medverkar.

I dokumentären "Älska mig för den jag är" skildras sångerskan Josefin Nilssons liv. 

I dokumentären berättades det om hur Josefin blev fysiskt och psykiskt misshandlad av sin pojkvän. Mannen är idag verksam som skådespelare och har varit aktuell i en pjäs på Dramaten. 

Josefin Nilsson
Josefin Nilsson dog den 29 februari 2016. Hon blev 46 år gammal. Bildkälla: Stella Pictures

Nu skriver Dagens Nyheter att Dramaten ställer in två föreställningar. 

– Det stämmer. Det går inte att genomföra dem, det är för allas bästa, säger Lena Törner som är presschef på Dramaten, till Dagens Nyheter.

Dokumentären om Josefin Nilsson har väckt starka reaktioner på sociala medier. Under hashtaggen #brinnförjosefin har flera svenska kändisar gått ut och visat sitt stöd för Josefin. 

Mia Skäringer, Alexander Karim, Sanna Lundell, Helena Bergström och Camilla Läckberg är några av de som har gått ut och kommenterat den hjärtskärande dokumentären.

"Denna dokumentär vred om på det djupaste i min kvinnosjäl och jag var inte beredd på mina egna känslor. Jag har sagt det många gånger. Och säger det igen, det är så ofattbart hur dessa män fått härja så fritt, hur de fått utrymme att sprida skräck och skövla människor. Också på sina arbetsplatser", skrev Mia Skäringer bland annat.