Fredag 14 Maj
Stockholm

Här är allt du vill veta om Storbritanniens prins Harry

Prins Harry
Här är allt du vill veta om prins Harry. Foto: Stella Pictures

Prins Harry – prinsen som skapade stora rubriker som ung och som snart får sitt första barn med sin kärlek Meghan Markle. Här är allt du vill veta om prinsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Den 15 september 1984 på St Mary's Hospital i Paddington, Storbritannien, födde den brittiska prinsessan Diana en son. Pojken blev prinsessan Diana och prins Charles andra barn och fick namnen Henry Charles Albert David, prins Henry, hertig av Sussex. 

Men genom åren har prinsen mer blivit känd som det vi kallar honom för i dag, prins Harry

Den populära prinsen har verkligen varit med om mycket i livet. Redan som 15-åring förlorade han sin mamma, prinsessan Diana, när hon tragiskt omkom i en trafikolycka i Paris 1997. 

Speciellt band med sin mamma

Prins Harry hade ett alldeles speciellt band till sin mamma när hon fortfarande levde. Richard Kay, en person som var nära vän till prinsessan när hon fortfarande levde, har berättat varför Diana gav "mer kärlek" till sin yngsta son Harry än vad hon gjorde till den äldsta, prins William

Prinsessan Diana visste att hennes äldsta son skulle bli kung och få mycket uppmärksamhet i och med det. Därför ville hon kompensera det med att ge mer uppmärksamhet till Harry.

– Som en kompensation, öste Diana kärlek och uppmärksamhet till Harry. "Jag måste det", brukade hon ofta berätta för mig, skriver Kay i Mirror.

Han skriver även att hon ska ha berättat: "Charles och jag jobbade så mycket för att försöka ge båda pojkarna lika mycket av vår tid och kärlek, men andra i familjen koncentrerade sig med på William". 

Prins Harry och prinsessan Diana 1988. Bildkälla: Stella Pictures

Tiden som ungkarl 

Under sina första år som vuxen, och långt upp i 20-årsåldern, var prins Harry en riktig ungkarl – eller som man i brittisk media kallade honom "Bachelor". Men till skillnad från de andra så var prinsen en offentlig person och allt han gjorde dokumenterades i pressen. 

Var och varannan vecka dök det upp en ny bild på prinsen när han var på vilda fester. Ja, prinsen var till och med utklädd till nazist på en maskeradfest 2005. Något som skapade STORA rubriker.

Under åren har han också dejtat flera tjejer. Bland annat Chelsy Davy, Cressida Bonas och Ellie Goulding

2004 träffade han Chelsy Davy som han sedan hade en på-och-av-relation enda fram till 2011. Enligt rykten ska relationen tillslut tagit slut då Chelsy inte gillade offentligheten.

2012 sågs Harry med modellen Cressida Bonas, men precis som Chelsy Davy så tyckte hon inte om den massiva mediebevakning. Prinsen ska även ha haft en fling mellan 2014 och 2016 med den brittiska popsångerskan Ellie Goulding. 

Tiden i militären

I maj 2005 gick prins Harry med i "The Roual Military Academy Sandhurst" och tjänstgjorde för militären i totalt tio år. Under åren fick han flera titlar.

Prins Harry 2008. Bildkälla: Stella Pictures

Mötte sin livs kärlek – Meghan Markle

Prins Harry träffade Meghan Markle på en blinddate i juli 2016 – en dejt som deras gemensamma vän anordnat. Sedan dess har det varit Harry och Meghan. Den 27 november 2017 tillkännagav de sin förlovning och bröllopet ägde rum drygt sex månader senare. 

Den 19 maj 2018 i slottet Windsor sa de "I do" till varandra framför familj, vänner och drygt tio miljoner tv-tittare från världen över. Prins Harry och Meghan fick hertigdömet Sussex och de är numera hertig och hertiginnan över området.  

Nygifta hertigparet. Bildkälla: Stetlla Pictures

Harry och Meghan blir föräldrar 

Den 15 oktober 2018 tillkännagav det brittiska hovet att prins Harry och Meghan väntade sitt första barn. Barnet är beräknat att komma till världen i april 2019. Barnet kommer att bli nummer sju i tronföljden. 

Källor: Daily MailBiography, Towandcountrymag

Nyheter24 har även skrivit allt du vill veta om hertiginnan Meghan. Det kan du läsa om här!

Kommer du ihåg när prins Harry gifte sig med Meghan?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela