Lördag 8 Maj
Stockholm

Här är allt du vill veta om Hanna Ardéhn i "Störst av allt"

Hanna Ardéhn
Hanna Ardéhn och Felix Sandman spelar huvudrollerna i Netflix-serien "Störst av allt". Foto: Instagram.com/hannaardehn, Stella Pictures

Hanna Ardéhn, 23, ser vi i den nya Netflix-serien "Störst av allt" där hon spelar karaktären Maja – en roll hon har blivit rejält hyllad för. Här är allt du vill veta om det nya stjärnskottet Hanna Ardéhn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Skådespelaren Hanna Ardéhn, 23, är just nu aktuell i den hyllade Netflix-serien "Störst av allt" som är baserad på boken av Malin Persson Giolito.

I "Störst av allt", som på engelska heter "Quicksand" så spelar Hanna karaktären Maja. Serien innehåller både en hel del droger och ultravåld i form av en brutal skolskjutning.

I en intervju med svenska Elle berättade Hanna nyligen om hur det var att ta sig an en karaktär som är drabbad av så mycket ångest.

– Det låter hemskt att säga men jag gillar det där mörka och lite jobbiga som finns i människor. Det är väldigt intressant. Och det är också väldigt utmanande att göra det på ett bra sätt, sa Hanna till Elle.

Hanna Ardéhn som Maja i "Störst av allt". Bildkälla: Netflix

Hanna har snabbt blivit namnet på allas läppar – och här är allt du vill veta om det svenska stjärnskottet.

När föddes Hanna?
Hanna Margareta Ardéhn föddes den 4 oktober 1995. Idag är hon 23 år gammal. Hon är uppväxt i Danderyd i Stockholm.

Hanna Ardéhn tog studenten år 2015. Nu pluggar hon till psykolog i Linköping. Bildkälla: Instagram/hannaardehn

Vad har Hanna gjort för filmer innan?
Hanna började med teater redan som sexåring – men många känner nog igen henne för sin roll som karaktären Joy i TV-serien "30 grader i februari". Sin första filmroll fick hon i "7x-Lika barn leka bäst" år 2010. Hanna spelade även Amanda i SVT-serien Dubbelliv.

Vad gör Hanna förutom att skådespela?

Hanna bor nu i Linköping där hon pluggar psykologi på på Linköpings Universitet. När hon inte skådespelar eller pluggar så är Hanna även duktig på att teckna, något som hon ofta visar prov på sin Instagram. 

Hanna pratar, förutom svenska och engelska, även franska. När det kommer till träning så bemästrar Hanna både Ashtanga Yoga och boxning.

Hanna Ardéhn är uppväxt i Danderyd. Bildkälla: Instagram/hannaardehn

Hur lång är Hanna?
Hon är 172 centimeter lång.

Var hittar jag Hanna på Instagram?

På Instagram heter Hanna @hannaardehn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela