Lördag 15 Maj
Stockholm

Idag släpps Aviciis helt nya låt SOS

Avicii
Aviciis nya singel släpps idag. Foto: Janerik Henriksson/Erik Mårtensson/TT

Ett år efter världsstjärnans död släpps nu helt nytt material med Tim "Avicii" Bergling. Nya låten SOS handlar om psykisk ohälsa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Snart ett år har gått sen Tim "Avicii" Bergling hittades död i Oman – en hel värld har sen dess sörjt den svenska musikern. 

Men idag skrivs ett nytt kapitel i berättelsen om Avicii, då en helt ny låt har släppts. Låten heter "SOS", och påbörjades av Bergling precis innan hans död förra året. 

Aloe Blacc, som sjöng på superhiten "Wake me up", sjunger på SOS, och låten tar upp tunga ämnen som psykisk ohälsa och att hantera svåra känslor. En av textraderna lyder "Help me put my mind to rest".

Nu kan du lyssna på låten på Spotify.

Intäkterna från låten kommer enligt skivbolaget att gå till välgörande ändamål. 

Stor sorg efter Aviciis död

Inte nog med att Tim Berglings död skakade en hel musikvärld – efteråt har en stark debatt om psykisk ohälsa och krav på unga musiker uppstått, inte minst efter debatten "True Stories". 

– Jag såg inga onda människor kring Tim. Det är industrin i sig som är problemet, industrin som tjänar pengar på artisten. Det gör det väldigt svårt att stoppa hjulen när de väl har börjat snurra, sa Berglings pappa Klas Bergling nyligen i en intervju med Dagens Nyheter.

Tim "Avicii" Bergling dog den 20 april 2018 – han blev 28 år gammal. 

MER: Det här skrev Avicii på sin telefon tre dagar innan han dog

Kommer du lyssna på nya låten?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela