Fredag 14 Maj
Stockholm

Se det fina klippet på Avicii & Carl Falk när de jobbade fram superhiten

Avicii
Avicii släpper musik ett år efter sin död. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Det var under veckan som allmänheten nåddes av nyheten att Avicii nu släpper ett album postumt, ett år efter sin död. Låten SOS släpps under onsdagskvällen och handlar om psykisk ohälsa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Snart ett år har gått sen Tim "Avicii" Bergling hittades död i Oman – en hel värld har sen dess sörjt den svenska musikern. Men idag skrivs ett nytt kapitel i berättelsen om Avicii, när en helt ny singel släpps. Låten heter "SOS", och påbörjades av Bergling precis innan hans död förra året. Intäkterna från låten kommer enligt skivbolaget att gå till välgörande ändamål.

Aloe Blacc, som sjöng på superhiten "Wake me up", sjunger på SOS, och låten tar upp tunga ämnen som psykisk ohälsa och att hantera svåra känslor. En av textraderna lyder "Help me put my mind to rest".

Låten släpps under onsdagskvällen och redan nu cirkulerar en snutt från låten ute på forum. 

En av de som arbetat nära Avicii är låtskrivaren och producenten Carl Falk. Den talangfulle Falk började syssla med musik redan i tidig ålder och han har idag arbetat med bland andra Nicki Minaj, One Direction, Demi Lovato, Westlife och Tim Bergling. 

Carl Falk presenterar en Avicii-hyllning på P3 Guldgalan i Partille Arena på lördagen 19 januari. Bildkälla TT/Nyhetsbyrån
Carl Falk tillsammans med kärleken Malin Gramer. Bildkälla: Stella Pictures

Falk syns även till i den känslosamma dokumentären "Avicii: True Stories"då dokumentärfilmarna följde med Tim under hans intensiva dagar. 

Lite av det har Falk själv valt att dela med sig av på sin Instagram. I en känslosam "throwback" visade han en sekvens från när han och Tim satt och knåpade ihop introt på hiten "Without you" – och det resulterar i en ordentlig gåshud. 


Kommentera
Kopiera länk
Dela